![]() |
Kelebekli PastaTarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kelebekli PastaTarifiKelebekli PastaTarifi ![]() Malzemeler: Kek için: 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1+1/2 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 vanilya 1 yemek kaşığı sıvıyağ İç kreması: 1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Üstüne: Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş Süslemek içi değişik şeker çeşitleri Arzuya göre gıda boyası Yapılışı: Önce kremayı hazırlayın ![]() ![]() Un ve nişastayı da ilave edin ![]() ![]() Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin ![]() Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın ![]() Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın ![]() Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın ![]() Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin ![]() Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ![]() ![]() ![]() Daha sonra 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın ![]() ![]() İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin ![]() Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin ![]() ![]() PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|