Portakal Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Portakal Tatlısı![]() Malzemeler : * HAMURU İÇİN: * 1 çay b sıvıyağ* 1 çay b margarin* 1 çay b irmik* 1 tatlı k kabartma tozu* 1 yumurta * 1 çay b portakal suyu* 1 portakal kabuğu rendesi * 3 çorba k pudra şekeri* alabildiği kadar un İç harcı için: * Ceviz * Tarçın Şerbeti için: * 3 su b toz şeker* 2 su b su* 1 su b portakal suyuHazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin![]() Hamuru merdane ile açın Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin![]() Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin Daha sonra hamurları 2 ye kesin Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|