![]() |
Senin Zaaf Hanende Ne Yazıyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Senin Zaaf Hanende Ne Yazıyor..Senin zaaf hanende ne yazıyor?
Bazı insanların zaaf hanelerinde "Allah" yazar; En zayıf noktaları Allah'tır ![]() ![]() Bunu bilenler onları Allah ile aldatırlar ne yazık ![]() ![]() Aldanan ne saftır, bazen bile isteye aldanır ![]() ![]() Aldatan da ne üç kağıtçıdır, Allah'ı menfaatine perde yapar ![]() Aldanan kim? Kim kazandı kim kaybetti bu oyunda, oyunsa bu? Perde kapanır yarın, ettiklerimiz bir bir atılır önümüze ![]() ![]() Ahh! Senin zaaf hanende ne yazıyor? "Eddinî muamele" Din muameledir ![]() ![]() ![]() Bir insanın dindar olduğunu anlamak istiyorsan muamelesine bakacaksın ![]() ![]() Çünkü gerçek dindarların, yani teslim olmuşların muamelelerine yansır ibadetleri ![]() Yansımalı ![]() ![]() Yoksa Kur'an okuyup ta, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayan, Resulüne benzemeyen ahkam kesmesin ![]() ![]() ![]() İş yüreğini tutmaya bakar ![]() ![]() "İstememeyi istemek" mes'ele bu işte ![]() ![]() Bu, nefsin meylettiği her şey için ![]() Kişi, istememeyi ister ve aklına-yüreğine söz geçirebilirse ![]() ![]() Yani çağın kışkırtıcılığından, albenisinden çekip alabilirse, tamamdır ![]() Yüreklerin yeniden inşası gerekiyor ![]() ![]() Gayretler ve meyiller de hep bu yönde olmalı ![]() ![]() İnsanın mutlaka bir hedefi olmalı ![]() Bu dünya olur, din olur vs ![]() ![]() ![]() Hedefi olmayanın, dünyaya mesajı da olmaz ![]() ![]() Ot gibi yaşar ![]() ![]() ![]() Tek renk, tek tip sıkıcıdır ![]() ![]() Gökkuşağı gibi olmalı ![]() ![]() İçimiz nasıl renkli çok, yaşadığımız mekanlar-insanlar da öyle olmalı ![]() ![]() ![]() Orkestra gibi ya da; Ayrı sesler ve ritmi tutturmak, en güzel türküleri söylemek çağa karşı ![]() ![]() "Kovma kapından ne olur ![]() ![]() Duymuşsunuzdur sizler de, bazı yazılarda hatta dua ve ilahilerde Cenab-ı Hakk'a hitaben şöyle derler: "Kovma kapından ne olur ![]() ![]() Bu söylem benim gücüme gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Neden kovsun ki O, kapısına geleni? Kimi kovmuş ki? Var mı örneği? Yok! Ama en büyük günahları dahi işlemiş olsa, boyun büküp af dileyenleri kucağına aldığının örnekleri çoktur ![]() O, Rahman, Rahim, Vedud olandır ![]() ![]() ![]() ![]() O'nun sevgi ve şefkatinin yanında insandaki, okyanuslardan bir damla bile değil ![]() ![]() O, Kapısına geleni asla kovmaz, boş çevirmez! Üstelik -ayetin de işaretiyle- geçmiş günahlarını hasenata çevirir ![]() ![]() Kerim O! ![]() ![]() Kovan-kovacak olan, nefsini ilah edinen Tanrı özentili insandır ancak ![]() Ve ![]() ![]() Kovan, kovulmaya layık olandır! Neden? Çünkü "Ben!" diyor ![]() ![]() Şeytan da öyle demişti ve ebedi kovulanlardan oldu! ![]() ![]() Çünkü O, "Ben!" diyeni sevmiyor! "Ben!" diyeni, karşısına dikileni, yaradılmış olduğu halde "İlah" lık taslayanı, boyundan büyük "varlık" iddiasında bulunanı sevmiyor! ![]() ![]() "Sen" misin?! O zaman kovulmuşlardan ol! Tâ ki boyun büküp kapıma gelesin ve : "Ben âcizim sen Aziz'sin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksa, tıpkı geçmişte yaptığım gibi, yarattıklarımdan en hor, en hakir gördüğünle, aklına bile gelmeyecek ufacık bir sebeple seni yere serer, tarihin serlevhalarına sonsuza dek "zelil" olarak yazdırırım! ![]() Ve nitekim öyle olmuştur da, hatırlarsak: Rabbimiz, kendilerini ilah ilan edenleri, yeryüzü firavunlarını, insanların küçümseyebilecekleri cinsten mahluklarla-sebeplerle yerle bir etmiştir hep! Mesela Nemrut'un hor-hakir görülen bir sinekle ölümü ![]() ![]() Firavun'un hala sergilenen -ayette belirtildiği gibi- cesedi ![]() ![]() Yine hicretteki örümcek ağı, güvercinlerin yuva yapması gibi basit sebeplerle O Kureyş'in Ulu(!)larını es geçen, yerle bir eden, tarihe zelil olarak düşüren O değil mi? ![]() ![]() İbrettir bunlar ![]() Kişi "Benim!" dediğinde O'na karşı, ilahlık oynamaya kalktığında, Yaradan onu tahkir eder işte böyle! Sen de kimsin! En adi gördüğün bir mahlukla-sebeple kahrol! Ve örnek ol "hisse" alabilen yüreklere çağlarca! Kovmaz O ![]() ![]() Ne yaparsan yap, ne kadar günah çukuruna batmış olursan ol, yeter ki git O'nun kapısına, yeter ki samimi ol ![]() ![]() ![]() Ya Veduuuud! ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|