![]() |
Ben Üzerine. Ben!.. Sadece ve Yalnız “Ben”! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Ben Üzerine. Ben!.. Sadece ve Yalnız “Ben”!![]() ![]() Ben! ![]() ![]() Her şey ona göre ve her şey onun kölesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bence hastalık bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asrın Beyin Yapıcısının “ben” ile ilgili tesbit ve tavsiyesini buraya almadan geçemeyeceğim: “Hakikaten, insanda en tehlikeli damar, benliktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, “ben”i olması gereken istikamete yönelten bu ışık düstura gönülden alkış tutarak diyoruz ki, insanın onca noksanı diz boyu olÂmuşken ve ruhunda da bir o kadar yama varÂken, “ben” diye tutturması pek garip ve güÂlünç doğrusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben”imiz kafestir bizim için ![]() ![]() Ben yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, ben, ben ![]() ![]() ![]() Aşılmaz bir duvardır artık; onulmaz bir yara, silinmesi güç bir kara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niye, “ben kusurluyum, ben hatalıyım, gerçek suçlu benim, bu yolun günahkâr benÂdesi ben!” eksenli “ben” olmayız, bilmem ki?! Gerçekte bu “ben”in, yani kendimizin biÂle sahibi değilken, onun adına âlemi sahiplenmek ne garip!? Sadece söylemeyi becerebiliyoruz işte! Yoksa, başkaca gücümüz yok ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimizi bildik bileli “ben” diyoruz ![]() Bizim olmadığı açık seçik ortada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hep düşünmek, fikretmek gerek! ![]() Ve düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ya ötesi?! Ya diğer göz kamaştırıcı sanat harikaları?! Evet, basit bir taştan menekşeye, kelebeÂğe ve insana uzanan çizgide sonsuz sayıda ve güzellikte sanat eserleri ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi, bu muhteşem sergide “ben” de bir sanat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu halde, yapılacak en önemli iş sahipÂlenmek değil, kendimizin ve de her şeyin gerÂçek Sahibi’ni tanımak ![]() ![]() ![]() “Ben-kondu”yu yıkıp “biz” çatısını çatÂmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elhâsıl; sahte benlik davasını bırakarak, “ben” kafesinden kurtulup hürriyete kavuşmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|