![]() |
Bülbülün Güle Muhabbeti Ne Zaman Başladı? |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Bülbülün Güle Muhabbeti Ne Zaman Başladı?BÜLBÜLÜN GÜLE MUHABBETİ NE ZAMAN BAŞLADI? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() İşte bülbül ağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Cebrail koş, Nemrud'un ateşine doğru uçan bülbülü tut, ne istiyor, sor ![]() Cibrîl yetişiyor, ateşe varmak üzere olan bülbülü tutuyor ve soruyor: - Küçük kuş, burada işin ne? Bülbül ağlayarak cevap veriyor: - Allah'ın Halîl'ini (dostunu) ateşe attılar; madem ki ben onu kurtarmaya kadir değilim, bari ben de onunla beraber yanayım, diyorum ![]() Cebrail aleyhisselam bülbüle: - Gel, diyor ve İlahî tecelliyi ona gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bülbüle söyle: Benden ne dilerse, şimdi dilesin ![]() - İste bülbül, Rabbinden, ne isteyeceksen iste! ![]() ![]() Bülbül dile geliyor: - Ben, diyor, kendimi bildim bileli, Rabbimin zikri ile meşgulüm ![]() ![]() ![]() Bülbülün dileği, derhal kabul edilmiş, bilmediği Esmâ-i Hüsnâ'yı da hemen öğrenivermiştir ![]() ![]() ![]() - Bülbül, diyor, senin yerin burası ![]() Bülbül, güle konmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bülbülün Güle Muhabbeti Ne Zaman Başladı? |
![]() |
![]() |
#2 |
v_o_k_o_
|
![]() Cevap : Bülbülün Güle Muhabbeti Ne Zaman Başladı?emegıne saglık
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |