![]() |
Kurban Eti En Sağlıklı Nasıl Tüketilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kurban Eti En Sağlıklı Nasıl Tüketilir?Kurban eti en sağlıklı nasıl tüketilir? Kesiminden pişirilmesine dikkat edilmesi gereken tüm kurallar ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Vekili Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Hayvan kesildikten sonra etinin hemen tüketilmesinin de doğru olmadığını ifade eden Atasever, kesilen hayvanın etinde sarılık ve kan pıhtısı, iç organlarında ise parazit görülmesi halinde bir veteriner hekime başvurulmasını istedi ![]() Kesim sırasında kanının akıtılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Atasever, ''Hayvanın kanı ne kadar çok akıtılırsa etteki lezzet ve kalite de o oranda artar ![]() ![]() DERİN DONDURUCUYA KOYUN Kurban etlerinin kesildikten sonra derin dondurucuya konulması, kavurma yapılması ya da tuzlanarak kurutulması gerektiği belirtildi ![]() ![]() ![]() ![]() Kesimin ardından birkaç saat içinde ette mikro biyolojik faaliyetlerin hızlandığını bildiren Prof ![]() ![]() ![]() Dondurucuya konulan etler, don çözülmediği takdirde birkaç yıl bozulmadan saklanabilir ![]() ![]() ![]() KALP HASTALARINA ÖNEMLİ BİR UYARI Kardiyoloji Uzmanı Opr ![]() ![]() ![]() ![]() "Etli ve tatlı gıdalardan oluşan bayram mönüleri adeta kalp sağlığımızı bombalamakta ve yanlış beslenmenin tetiklediği birçok kalp rahatsızlıklarına sebep olmaktadır" diyen Mustafa Kırman, şu uyarıları yaptı: "Kalp hastaları özellikle kırmızı et yerine balık, derisi alınmış tavuk ve hindi eti tüketmeli, bol miktarda sebze ve meyve yemelidir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|