![]() |
On İki Daireli Fakir Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() On İki Daireli Fakir AdamBakalım, insan ele geçiremediği şeylere karşı ne kadar hırslı, ele geçirdiği nimetlere karşı da ne kadar şükürsüz olabiliyor, bir görelim ![]() Buralara eskiden gelmişe benziyorsun ![]() Evet, dedim ![]() ![]() Ben de Nevşehir den geleli elli seneyi geçti, dedikten sonra hemen ekledi: Ne yazık ki ben kafayı çalıştıramadım, ömrüm boşa geçti ![]() Anlayamadım köşeyi dönme işini, dedim ![]() Elbette, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbime şükürler olsun, dedim, kirada değilim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnanmıyor gibi baktı yüzüme ![]() Yani senin sadece başını sokacak bir dairen mi var şimdi? Öyle, dedim ![]() Geldiğin senelerde buralardan üç beş tarla alıp da şimdi daireleri dizemedin mi? Hayır, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzünü buruşturup dudaklarını büktü ![]() ![]() Demek sen de benim gibi kafayı dövüyorsun şimdi! Hayır, dedim, ben asla kafamı dövmüyorum ![]() ![]() Yok canım, olur mu öyle şey dedi? Dairelerim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani on iki dairenin sahibi olduğun halde mi, fırsatı değerlendiremedim, diyorsun? Elini boşlukta salladıktan sonra: On iki daire ne ki? dedi ![]() ![]() Ben buraların tarla olduğunu, bedava denecek kadar ucuza satıldığını biliyorum! Ama bunu bilmenin bir faydası yok ki şimdi ![]() ![]() ![]() Beyefendi kusura bakma, dedim senin düşüncenden korkmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi ihtiyarladığı halde hırsı hep genç kalan ademoğulları vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : On İki Daireli Fakir Adam |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : On İki Daireli Fakir Adamçok güzel bir paylaşımdı zevk alarak ama üzülerek okudum şükretmek çok önemli ama değerini bilemiyoruz bazı şeylerin yaşlı adama çok üzüldüm keşke elindekilerle mutlu olmayı başarabilseydi ne yazıkki bizler bir evimiz var diye şükrettiğimiz ve ondan mutlu olduğumuz halde acıdım doğrusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|