Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitmiyor, fasulyenin, faydası, kuru, saymakla

Kuru Fasulyenin Faydası Saymakla Bitmiyor

Eski 11-15-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuru Fasulyenin Faydası Saymakla Bitmiyor




Kuru fasulyenin faydası saymakla bitmiyor
Kötü kolesterolü düşürüyor, mide ve bağırsakları tedavi ediyor






Bugüne kadar sağlıklı ve zinde bir yaşamın doğru beslenmeden geçtiğini vurgulayan uzmanlar, bu konuda hep lifli gıdaların vazgeçilmezliğinden bahsetti
Genellikle espri konusu yapılsa da çözünebilen lifli yiyeceklerin başında gelen 'kuru fasulyenin faydalarına' ise Amerikalı diyetisyenlerden destek geldi İlaç Enstitüsü ve Amerikan Diyetetik Birliği (ADA), her gün yeterli miktarda lifli yiyecek tüketmenin vücudu birçok hastalıktan koruduğunu açıkladı Uzmanlar, kuru fasulye gibi baklagillerden zengin beslenmenin yararlarını şu altı maddede özetledi:

1 Kalp hastalıklarına karşı korur Günlük 12-33 gram lif alımının kan basıncını düşürdüğü gözleniyor Ayrıca, lifli gıdanın kalp krizi ölümlerini yüzde 27 azalttığı biliniyor

2 Diyabeti kontrol altında tutmaya yardım eder Kan şekerinde daha yavaş artışa geçmesini sağlar

3 Mide, ince ve kalın bağırsağı tedavi eder Lifler kalın bağırsakta mayalanır ve kalsiyum gibi önemli minerallerin emilimine yardımcı olur

4 Meyve, sebze, arpa, yulaf ve kuru baklagil gibi çözünebilir lifler, kandaki kötü kolesterolü düşürür

5 Buğday ekmeği, kahverengi pirinç gibi tohumlu, taneli çözünemeyen lifler mide, ince ve kalın bağırsakların çalışmasını güçlendirir

6 Kalori miktarı sıfır olan lifler şişkinlik yaparak tokluk hissi uyandırır Ayrıca, lifli gıdalar daha az kalori içerir Örneğin, bir fincan brokoli yaklaşık 25, beyaz pirinç ise 200'den fazla kalori içerir

Peki günlük ne kadar life ihtiyacımız var? Yediğimiz her bin kalori için 14 gram lif tüketmeliyiz Bu, kadınlar için yaklaşık 25, erkekler için ise 38 gramdır 2 yaşın altındaki çocuklara lifli gıda önerilmiyor Birçok meyve, sebze ve tüm hububatların bir porsiyonu yaklaşık 2-3 gram lif içerir Pişmiş kuru fasulye ve bakliyatların bir kâsesinde ise 10-15 gram lif bu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.