Yeşilçam'ın Ünlü Oyuncusu Tanınmayacak Halde
Parasızlıktan sokakta yatıp kalkıyor
70’li yılların jönü Mesut Engin’in parasızlıktan yatacak yeri yok
10 yıldır sokaklarda yaşayan Engin, Beyoğlu’nda gecenin ayazında bir apartmanın merdiveninde donmak üzereyken Mega Magazin kamerasına yakalandı Kimseden para istemeyen eski oyuncu, “Sinemacılar işsizlikten ölüyor İş versinler yeter” dedi
Mesut Engin kimdir?
Mesut Engin, Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya geldi 1973'te Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada birinci oldu Çok sayıda filmde başrol oynadı Kısa sürede şöhrete ulaştı 1976'da geçirdiği trafik kazası hayatının akışını değiştirdi Sağ bileğinin sinirleri kesilen genç aktör, hayata küstü ve alkolle tanıştı 30 yaşında İstanbul'un varlıklı ailelerinden Asiye Gençağaoğlu ile nişanlandı Güzellik salonu işletmeye başladı Sinema dünyasındaki hiçbir arkadaşından destek görmedi Mesut Engin, içine düştüğü bunalım sonucunda tamamen alkole sığındı İşini de, şöhretini de kaybetti Uzun yıllar alkolden kurtulmaya çalıştı ve 2003'te bağımlılıktan kurtuldu
Mesut Engin'in rol aldığı filmlerden bazıları: 'Sevmek' 'Yedi Evlat İki Damat' Tuğrul, 'Özleyiş', 'Yazık Oldu Yarınlara' Teşekkür Ederim Büyükanne'