Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, eşlerin, huzur, için, kuralı

Eşlerin Arasındaki Huzur İçin 6-S- Kuralı

Eski 10-16-2008   #1
sudenaz
Icon1861

Eşlerin Arasındaki Huzur İçin 6-S- Kuralı

Aile; nesep ve evlilik yoluyla bir araya gelmiş, bir çatı altında bulunan en küçük ve en önemli bir sosyal gruptur Aile, toplumun çekirdeği ve temel taşıdır
Aile, kişinin güçlerinin, kabiliyetlerinin, yeteneklerinin, eğilimlerinin hatta içgüdü ve isteklerinin bir düzen içinde gelişip olgunlaştığı; onun fizikî, ruhî ve kültürel gelişiminin tamamlandığı, kişiliğinin oluştuğu verimli bir ortamdır Aile, sevincin, mutluluğun birlikte yaşandığı mukaddes bir müessesedir Aile, sorumlulukların ve yükümlülüklerin paylaşıldığı, dertlerin anlaşıldığı, fertlerin kaynaştığı, sevinç ve tasanın paylaşıldığı, dinin ve değerlerin birlikte yaşandığı bereketli bir alandır Bu öneminden dolayı dinimiz evlenmeyi ve aile kurmayı kolaylaştırıcı ve teşvik edici olmuştur Yüce İslam dinimiz aile kurmayı teşvikle kalmamış, onun dayanakları ve sağlıklı işleyişi ile ilgili ölçüler koymuş, bu konuda aile fertlerine hak ve sorumluluklar yüklemiştir Kur’ân’a baktığımızda ailede “gönül huzuru (sekîne), dostluk (meveddet) ve rahmet” arandığı, sorumlulukların paylaşıldığı, “iyilikle yaşama”nın hedeflendiği, eşlerin birbirine tutamak, dayanak ve korunak oldukları; Peygamberimizin sözlerine, tavırlarına ve uygulamalarına da bakınca sağlıklı bir yuva kurmanın önemi, aileyi korumanın gereği, aile fertlerinin birbirine karşı görevleri, eşler arasında adaletli, ölçülü, sabırlı, anlayışlı, fedakar, sevgi ve merhamet dolu olmanın önemi ile ilgili zengin malzeme buluruz Biz de bu malzemeye dayalı olarak ailede eşler arası mutluluğu sağlayan bazı kavramlar üzerinde duracağız Bunu yaparken, hafızada kolay kalmasını düşünerek bunları altı S şeklinde formüle etmeyi uygun gördük

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Eşlerin Arasındaki Huzur İçin 6-S- Kuralı

Eski 10-16-2008   #2
Şengül Şirin

Eski evlilikler kalmadı artıkİnsanların birbirine saygısı yok ki evliliklerde huzur arıyoruzEmeğine sağlık sudenaz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-17-2008   #3
sudenaz

haklısınız şengün hanım ben yaşamadığım halde ailemden aza olsa biliyorum=(
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-17-2008   #4
kezban

babaannem anlatıyo,eskiden akşamları sadece bir gaz lambası yanarmışamaç herkezi soba başına toplamakmıştelevizyon yokmuş o zaman köydeherkez birbirine hikayeler anlatırmışsüper bir ortam diye düşünüyorum,şimdi kaldı her akşam masal birbirimizin günlük işlerini,derdini sıkıntısını dinlerken bile bunalır olduk:S

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-17-2008   #5
sudenaz

çok haklısın cnm o ortamı biz istiyoruz luanda ama o zmnlarda bakalım onlar istiyormuydu insan hep yapamadığı bişey istermiş zaten akşam yemekde birbirimizi zor görüyoruz oda belki:S
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-18-2008   #6
kezban

canım öle deme yasana anlattıklarımı düşünherşeyde elbet var bir hayırsen aklı başında ve güçlü bir kızsın en önemlisi bir ablasınbuna göre davranacağından şüphem yokben seni çok seviyorumöpüyorummuck =)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-18-2008   #7
sudenaz

biliyorum cnm bana döktüğün dilleri hiçbir zaman unutmuycam bende öpüyorum seni=)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-18-2008   #8
KRDNZ

Alıntı:
kezban tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
babaannem anlatıyo,eskiden akşamları sadece bir gaz lambası yanarmışamaç herkezi soba başına toplamakmıştelevizyon yokmuş o zaman köydeherkez birbirine hikayeler anlatırmışsüper bir ortam diye düşünüyorum,şimdi kaldı her akşam masal birbirimizin günlük işlerini,derdini sıkıntısını dinlerken bile bunalır olduk:S
Valla biz o ortamı yayladayken yaşatıyoruz Elektrik var ama tv, internet vb şeyler yok orda KAlabalık bi şekilde gittiğimiz yayla evlerinde kaldığımız geceler sohbetlerle, gülücüklerle geçer Sıcacık bir ortam olur Eskiden olan olayları anarız, kalabalık oyunlarla eğlenirizORda kaldığım 2 akşam dahi olsa anlata anlata bitiremem:D Kesinlikle çok güzel bir ortam olur ama 3 yıldır kalmak için gitmedim:(

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-18-2008   #9
sudenaz

inş bir gün tekrar kalmak için gidersin KRDNZ üzülme nasılsa onlar yanında o ortamı istediğinde yakalayabilirsin yani=)

ilgin için tşkler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com