Sağlıklı Yemek Pişirmenin 20 Püf Noktası |
10-04-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Sağlıklı Yemek Pişirmenin 20 Püf NoktasıSağlıklı yemek pişirmenin 20 püf noktası Etten sebze yemeklerine, pişirmede en sağlıklı yollar 1 Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun Etli sebze yemeklerinde ise dışardan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok 2 Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu ısıda pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz 3 Yemeklere lezzet vermek için sadece yağa ve sosa odaklanmayın Sebze ve baharatlarla farklı tatlar yaratın 4 Sos ve çorbaları krema yerine düşük yağlı sütle pişirin 5 Evde tuzu ve yağı daha az tüketmesi gereken birey varsa herkese aynı tencerede yemek pişirin Daha sonra bir miktar ayırıp tuz ve yağ ilave edin BİR DE FIRINLAYARAK DENEYİN 6 Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve veya az miktarda pekmez deneyin 7 Dondurulmuş patatesi kızartmak yerine bir de fırınlayarak deneyin 8 Yemek pişirmeye zamanınız yoksa sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın veya yoğurtla deneyin 9 Kek ve ya kurabiyelerde yağı azaltmak için yağsız süt tercih edin 10 Izgaranızı sadece et, tavuk ve balık için değil, domates, biber, kabak, mantar, soğan dahil tüm sebzeler için deneyebilirsiniz POSALARI KEKE İLAVE EDİN 11 Tavaya yağ koymadan pişirme yapmak istiyorsanız biraz su damlatın ve kısık ateşte pişirme yöntemi uygulayın 12 Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın 13 Tavuğu haşladıktan sonra suyunu, üzerindeki yağı alıp daha sonra sebze veya çorbalarınıza ekleyebilirsiniz 14 Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz 15 Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırın Tavaya yağ yerine çok az su koyup sebzelerle beraber pişirin KURU MEYVELERDEN TATLI 16 Çay saati canınız börek isterse bir yufka içine üç yemek kaşığı lor peyniri, biraz maydanozla gözleme şeklinde dörde katlayın Bir tatlı kaşığı zeytinyağla üç yemek kaşığı light yoğurdu üzerine sürün ve teflon tavada hafif ateşte iki yüzünü pişirin 17 Pirinç yerine bulgur tercih edin Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince göre daha yüksektir İki yemek kaşığı bulgur bir ince dilim ekmeğe eşittir 18 Hamurlu ve yağlı tatlılar yerine meyveleri fırınlayın veya kuru meyvelerle tatlı yapmayı deneyin 19 Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın 20 Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın Kalori değeri düşük, su oranı yüksek olduğu için doyurucudur ve antioksidant kapasitesi yüksek |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|