Borcum Var Ödeyemiyorum Ya Rasulallah.. |
|
|
#1 |
|
meLankoLik_asaLet
|
Borcum Var Ödeyemiyorum Ya Rasulallah..Ebu Davud'un rivayetine gore Ashaptan Medine'li ebû ümame (ra) hz ögretilmiştir Ebu ümame (ra) namaz vakti dişinda (namaz vaktinden sonra) camide dalgin dalgin oturuyordu![]() Resulullah (sav) , ashabindan bu zatin mescidde dalgin oturdugunu görmüş ve halini sormuş ebû ümâme: _"çok borcum var, dardayim, SIKINTI CEKIYORUM yâ Resulullah! " diye cvp vermisti![]() Resulu Ekrem (sas) efendimiz; " sana bir dua ögretecegim onu okudugun zaman, cenab-i hak senin gamini, kederini giderir Borcunu odetir Bu duayi sabah akşam oku buyurmuş ve şu duayi ögretmiştir:"Allahumme innî eûzu bike minehemmi, vel hazenî ve eûzu bike minel'aczi velkeseli, ve eûzu bike minelcubni, velbuhli ve eûzu bike min galebetiddeyni ve kahrir ricali" MANASI: " Ey Allah'im elem ve kederden , şaşkinliktan sana siginirim Acizlikten,tembellik ten,bikkinliktan da sana siginirim Korkaklik ve cimrilikten de sana siginirim Allah'im borç altinda ezilmekten , adamlarin kahrindan ( insanlarin nefsimi kullanmasindan ve onlara maglup olmaktan da sana siginirim ) Hz ebu umâme şöyle demiştir:"Resulullah'in emrettigi gibi duaya sabah-akşam okumaya devam ettim Bütün dertlerim sıkıntı ve bunalimim gitti Ve borçlarimida hemen nasip oldu Cenab-i Allah sebeb halk etti,borçlarimi ödedim "
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|