Deniz Gezmiş'in 36 Yıllık Sırrı...

Eski 06-03-2008   #1
su perisi
Icon4

Deniz Gezmiş'in 36 Yıllık Sırrı...

Deniz Gezmiş'in ölümüyle ilgili çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı

Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in idamlarına tanık olan tek gazeteci Burhan Dodanlı boyunlarına asılı yaftayı kendisinin aldığını açıkladı Dodanlı, Deniz Gezmiş'in 52 dakikada öldüğünü ifade etti

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam anında boyunlarına asılan ve ilgili mahkeme kararının yazılı olduğu "yaftalar" 36 yıl sonra ortaya çıktı İdamların "tek gazeteci tanığı" olan Burhan Dodanlı piyasaya yeni çıkan "Hepiniz Suçlusunuz" adlı kitabında yaftaların kendisinde olduğunu açıkladı Kitabında yaftaların fotoğraflarına da yer veren Dodanlı idam gecesine ilişkin kendi gözlemlerini de yazdı Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Ali Elverdi tarafından idamları izlemek için içeriye alınan Dodanlı, o geceye dair kitabını ilk kez idamların hemen ardından yayınlamış ancak kitap Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından toplatılmıştı

HER ANI İZLEDİ

Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) davasını 16 Temmuz 1971'deki ilk duruşmadan son duruşmaya kadar izlediğini belirten Dodanlı, idamların olduğu gece cezaevine nasıl girdiğini de şöyle anlattı: "Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Ali Elverdi'ye idamları izleyip izleyemeyeceğimi sorduğumda bana 'Resmi görevliler dışında oraya kimse giremez Ama bütün duruşmaları kesintisiz izleyen biri olarak sen, eğer infazın yapılacağı yerin kapısına kadar gelebilirsen, içeriye almaya söz veriyorum' dedi Ankara'da olağanüstü bir hareketliliğin yaşandığı 1972'nin 5 Mayıs'ını 6 Mayıs'a bağlayan gece peşimdeki sivil polisleri atlatarak cezaevinin önüne gitmeyi başardım Elverdi, beni görünce 'Bu yaptığın delilik, sakın bu durumdan kimseye bahsetme' diyerek içeri aldı"

İDAM GECESİ

İdam gecesinde yaşananları dakika dakika izleyen Dodanlı, Deniz Gezmiş'e ilişkin de şunları aktardı: "Sehpanın altına gelindiğinde, Savcıyla konuşmak istediğini belirten Gezmiş, 'İskemleyi kendim devireceğim' dedi İskemleyi devirmesi bekleniyordu Fakat, bir dakikaya yakın bir süre geçtiği halde Deniz Gezmiş'in bu işe yeltenmediği görülünce, cellatlardan biri aniden iskemleyi bir bacağından tutarak çekiverdi Gezmiş'in ayaklarının ucu 'Küt!' diye alttaki masaya çarptı ve biraz sonra da kasılarak sallanmaya başladı On dakika kadar geçtikten sonra, Deniz Gezmiş'in hâlâ kıpırdaması, boyun kemiğinin kırılmamış olmasındandı Boyunun uzun olması nedeniyle ayakları masaya çarpınca bu kırılmayı önlemişti Bundan dolayı da Deniz Gezmiş'in ölümü için tam 52 dakikanın geçmesi beklendi Bu süre içinde zaman zaman yapılan doktor muayenelerinin sonuncusunda; Deniz'in ölmüş olduğu saptandı"

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Deniz Gezmiş'in 36 Yıllık Sırrı...

Eski 06-03-2008   #2
jasmine

emeğine sağlık su perisi
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #3
suskun

İdam gecesi böLümünü çok üzülülerek okudumO anı deniz gezmişle aynı aynda yaşamış gibi oLdumAllah rahmet eylesin,huzur içinde yatsınHaber için teşekkürler superisi hanımefendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #4
kezban

çok üzücügerçekten çok çok üzücü bir olay57 dakıkada ölmesi değil tabiki asılması üzücücumhuriyetin,demokrasinin,özgürlüğün adının geçtiği bir ülkede benımle aynı fikirde değilsin die asılması cok enteresan ve üzücü

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #5
su perisi

Sevgili Kezban, çok güzel yorumlar bunlar, ellerinize sağlık İyi forumlar
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #6
sıradışı

son duruşmada karar anındaki konuşmalarını dinledikçe tüylerim diken diken olur hala
üç fidan üç can üç gelecek ve belki umuttu onlar düşündükçe kahrederim böyle bir kararı verenlere
konu için çok teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #7
su perisi

Sıradışı, gençlerimizden bunları duymak güzel İyi akşamlar İyi forumlarSevgiyle kal
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-03-2008   #8
_SiYaH_

ya bend araştrma yapmştm daha önc ama askerlerin Dniz Gzmişin boynundan geçirilen ipin düğümünü frklı attıklarını ve bu yüzden boyun kemiğinin kırılmadığını ve 25 dk kadar can çekiştiğini okumuştum ve çok etkilenmiştim ayrıca son isteğide yringetirilmemştr !

paylaşım için tşkrlr

_APOCALYPTİCA_
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com