![]() |
Kitre Bebekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Kitre BebeklerAğanın Kızı Fatma ile Rençber Mehmet ( Türkiye 1 ![]() ![]() ![]() Ormandan Dönüş ![]() ![]() ![]() ![]() Yufka açan Gelin ![]() ![]() ![]() Ama (Kör) Dilenci ve Torunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bileyici ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasta Bebek ve Annesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitap Okuyan Hoca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavuklu Hamdi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Kitre Bebekler |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Kitre BebeklerSusuzluk ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkçı Kamil ![]() ![]() ![]() ![]() Dede İle Nine ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük Hanım İle Kahve Pişiren Bacı ![]() ![]() ![]() ![]() Boyacı ile Delikanlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerlik Hatırası ![]() ![]() ![]() ![]() Foto Dikran ![]() ![]() ![]() ![]() Lehimci ![]() ![]() ![]() ![]() Sokak Çalgıcıları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1947 Yılında Amerikan Kız Koleji'nden( Robert Kolej ) mezun oldum ![]() Hocam Zehra Müfit hanımın yaptığı bebekleri görüp hayran olduğumda ve hobi olarak kendisinden ders almaya başladığımda bu işin hayatımı yönlendireceğini hiç düşünmemiştim ![]() Hocamın vefatından evvel " Nimet, elimi sana veriyorum, bu işi benden sonra sen götüreceksin ![]() 1955 yılında Beyoğlu Amerikan Haberler bürosunda ilk sergimi açtım ![]() Büro tarafından yılın en başarılı sergisi olarak nitelendirilen bu serginin Ankara ve İzmir bürolarında da yinelenmesi önerildi ![]() Ankara sergisinde Dönen Dervişler ile Sema kompozisyonu Konya Mevlana Müzesi tarafından alındı ve yıllarca müzede sergilendi ![]() Türkolog Anne Marie Schimmel'in isteği üzerine Margburg Dinler Tarihi Müzesi'ne de bir benzeri yapılıp gönderildi ![]() Bu konuyu bir sanat olarak algıladığım için aynı yıllarda Topkapı Sarayı'nda Ord ![]() ![]() ![]() Tezhip-Minyatür derslerine ve Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Atölyesine misafir öğrenci olarak devam ettim ![]() Ayrıca torun sahibi iken de Salzburg'daki yaz akademisinde dersler aldım ![]() 1960 Yılında Beyoğlu-İstiklal caddesinde " Elif Bebek " atölyesini açtım ![]() Aynı yıl bana hayat boyu en olumlu desteği veren eşim ressam Tayfur Sanlıman ile evlendim ![]() " Dünya'da iki yerde 100% el yapımı bebek gördüm, biri İsrail'de biri de sizsiniz ![]() ![]() ![]() Bu sözler dünyaca ünlü bir bebek kolleksiyonerine ait ![]() Bebeklerimi Kitre ve Pamuk kullanarak tek tek baş, kollar parmaklar, ayak-bacaklarını hazırladıktan sonra doğru oranlarda ve konunun pozuna uygun olarak biraraya getiririm ![]() Kıyafetlerin gerçek olmasına azami özen gösteririm ![]() Çalıştığım bir diğer tip de Mısır Kabuğu ile yapılan bebeklerdir ![]() Sosyal faaliyetlerim içinde en önemlisi Uluslararası İş ve Meslek Kadınları - Soroptimist teşkilatı içindeki çalışmalardır ![]() Amacı kadının statüsünü yükseltmek olan bu gönüllü kuruluşta Türkiye Federasyon Başkanlığı ve Milli Delegelik yaptım ![]() İnsanlık tarihi kadar eski olan figürlerin, günümüzde büyük sanayi haline gelene kadar geçirdiği evreleri ve ' Bebeklerin Hikayesini ' anlatan dia gösterisi ve sergimi içeren bir programım var ![]() Sergiler : 1950-51 Kızılay'ın düzenlediği Uluslararası Bebek Sergisi 1953 - İstanbul'un Fethinin 500 ![]() 1955 - Amerikan Haberler Büroları Sergileri 1956 - Tarsus Gemisi ile Amerika 1958 - Galatasaray Lisesi 1959 - Türkiye Bebek Müsabakası ( 1 ![]() 1968 - Kızılay'ın 100 ![]() Programın Sergilendiği Yerler 1987 - Türk - Japon Derneği 1988 - Türk-Amerikan Üniversiteliler Derneği 1997 - Kadıköy Kültür Merkezi ve Irmak Lisesi Değişik Tarihlerde Levent - Şişli - Pendik - Etiler - Adana Ankara Soroptimist Kulüpleri 2001 - Safranbolu Kültür Festivali 2002 - Saraybosna " Köklerimiz " konulu seminer 2003 - Bozcaada " Yaşamdan Kesitler " Öğretmenlik - Rekreasyon Derneği - Amerikan Dersanesi - Gültepe Halk Eğitim Merkezi Günümüzde Bebek kelimesi birkaç değişik anlam dışında o kadar " çocuk oyuncağı " anlamında kullanılmaktadır ki kelimenin ilkel kullanım amaçları neredeyse tümüyle unutulmuştur ![]() Oysa " idol " yani tapınılan şey anlamına gelen Yunanca kelime 18 ![]() ![]() Aslında bu küçük insan figürleri ( Bebekler ) insanlık tarihi kadar eskidir ![]() Eski medeniyetler ait mezarlarda dini ve oyuncak amaçlı figürinler bulunmuştur ![]() Benim yaptığım insan figürleri ise " Yaşamdan Kesitler " sunmak amaçlıdır ![]() Saygılarımla ; Sevgiyle Kalın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİTRE NEDİR? Kitre, ülkemizin güney ve güneydoğu bölgelerinde yetişen yabani bir dikenin özsuyudur ![]() Köylüler kırlarda geven dikeninin gövdesine bıçakla çizik atar, birkaç gün beklerler ![]() ![]() Bir ağaç kabuğuna benzer görünüm alır ![]() Bu kabuklar tek tek toplanır ![]() Köylüler gıda ve ilaç alanında kullanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kitre Bebekler |
![]() |
![]() |
#3 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Kitre Bebekleremeğinize sağlık hepsi birbirinden güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|