E-Fikrim Yarışması Başlıyor |
04-04-2008 | #1 |
jasmine
|
E-Fikrim Yarışması BaşlıyorE-Fikrim Proje Yarışması, internet alemine yeni değerler katacak fikirler geliştirmeyi amaçlıyor E-fikrim yarışması internet ve mobil uygulamalar konularındaki yaratıcı fikir sahibi öğrencilerin hayallerini gerçek hayata geçirilmesine destek bulmayı hedefliyor Yarışma Türkiye'deki üniversitelerde okuyan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açıktır Yarışma yeni ekonomiyle ilgili yaratıcı fikir sahibi öğrencilerin düşündüklerini iş planına çevirmelerini; bunları internet girişimcilerine, başarılı şirket yöneticilerine sunabilmelerini amaçlamaktadır Yeni ekonomi fikirleri: internet, mobil, gelişen teknolojilerle ilgili olabilir Hayal edilen fikirlerin iş planına çevrildiğinde ekonomik katma değer sağlayacak ve gerçek hayata uygulanabilir olması gerekmektedir 3 Mayıs 2008 Cumartesi günü organize edilecek olan "E-fikrim Günü" etkinliğinde yarışmanın sonucu duyurulacak ve aynı etkinlikte ödül töreni yapılacaktır E-fikrim yarışması şimdiye kadar arkadaşlar arasında konuştuğunuz, hayal ettiğiniz, Türkiye'de yapılsa ne güzel olurdu dediğiniz fikirlerin elle tutulur hale gelmesini sağlayacak Hayal, fikir ve iş planı İlk önce bir şey fark edersiniz Acaba yapılan usulden farklı olsa diye hayal edersiniz Keşke böyle çözülse ne güzel olurdu diye düşünürsünüz Bu ilk adımdır Hayal belki sadece sizin ihtiyacınız oluyor olabilir Çevrenizdeki bir kaç kişiye sorarsınız onlarda aynı durumdan yakınıyorlarsa ihtiyacı tespit edersiniz Hayalinizi fikir haline getirirsiniz İkinci adımdır Bunun ekonomik olarak uygulanabilir veya katma değer sağlayıcı bir fikir olduğunu iş planına dökerek görürsünüz Üçüncü adımdır Arkadaşlar ve yakın çevre arasında hayaller, fikirler konuşulur Mangalda kül bırakılmaz Bir fikri iş planına geçirmek zor bir adımdır Çaba ister Sohbet ortamından bu adıma genellikle geçilmez Bir başka girişimci iş planından da daha ilersini yaparsa ve bu başarılı olup medyada duyulursa "hah ilk ben düşünmüştüm" olur "Benim fikirlerimi yapmışlar olur" Burada çok önemli olan hayal ettiklerinizi düzenli bir plana yazabilmektir ama işin bittiği yer burası değildir Başlamak için bunu yapıyor olmanız gereklidir ama yeterli değildir Bundan sonra fikrinizin hayata geçmesi için nelerin gerekli olduğunu analiz etmiş ve fikrinizin katma değerini herkese gösterebiliyor olacaksınız Bundan sonraki adım iş planını uygulamaya geçirmektir ki; bu adım hakkında en anlamlı sözü Thomas Alva Edison söylemişti "Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir" Dolayısıyla başarılı girişimci tüm ev ödevlerini yapmış yetenekli bir kişidir E-fikrim yarışması fikirlerinizi iş planına geçirebilmenizi ve bunu diğerlerine sunmanıza olanak sağlayacaktır Yarışmanın amacı fikirlerin iş planına çevrilmesini sağlamaktır E-Fikrim Proje Yarışması, 12 Mart Çarşamba akşamı gerçekleştirildi 9 Yönetim Bilimleri Kongresi'nin açılış gecesiyle beraber başlamıştır Yarışmaya Katılım Koşulları Kimler Katılabilir?
04-05-2008 | #2 |
su perisi
|
Cevap : E-Fikrim Yarışması BaşlıyorHarika fikir valla, eline sağlık |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|