Göz Kapaklarının Fonksiyonu |
11-10-2007 | #1 |
Guiltyy
|
Göz Kapaklarının FonksiyonuGünde kaç kere gözlerimizi kırparız hiç saydınız mı? saymakla bitmeyecek kadar çok açıp kapatıyoruz göz kapaklarımızı o otomatik olarak kapanıyo bizi hiç rahatsız etmiyopeki bu nimetin farkına varabildik mi acabanefsim adıma ben varamamışım ancak bu gün anladımbu sabah haberlerde hasta bir çocuk cıktıcocuğun göz kapak kasları çalışmıyormuş''göz kapak kası da mı varmış !!''dedim varmış demekki hani bir şeyler hep kaybedilince anlaşılırya hayatımızda bu da öyle bir şey rahatsız olan çocuk görebilmek için kafasını havada tutuyor yada elleriyle göz kapaklarını tutuyorancak öyle görebiliyor bu güzel dünyamızıtabi buda psikolojisinin bozulmasına sebep olmuş arkadaşlarının arasına giremiyormuşRabbim ne büyüksün ne kadar şükr etsek aznice bilmediğimiz kaslarımız var otomatik olarak çalışanfarkına varabilmek şükr edebilmek bu konuda küçük çaplı bir araştırma yaptım göz kapakları konusunda,bakalım daha bilmediğimiz ne özellikleri varmış gözümüzün,((''Herkes gün içinde hiç farkında olmadan binlerce kez gözlerini kırpar Bu hareket istem dışı olarak yapılır ve bu sayede gözler yoğun ışık temasından ve yabancı maddelerden korunur İşlemin otomatik olarak yapılması da çoğu insanın farkında olmadığı bir nimettir Bu temizlenme otomatik olarak yapılmasaydı ne olurdu? Böyle bir durumda insan göz kırpmayı yalnızca gözünün içinde rahatsız edici miktarda pislik biriktiğinde hatırlardı Bu da gözün mikrop kapmasına neden olurdu Gözler tamamen temizlenemediğinden puslu, bulanık bir görüntü meydana gelirdi Göz kırpmak büyük bir sorun olur, insan gün boyunca sürekli göz kırpmayı unutmamaya konsantre olmak zorunda kalırdı''Göz kapaklarının kapanıp açılmasından sorumlu farklı kas çeşitleri vardır Bu kaslara bağımlı olarak göz kapaklarının hareketi üç şekilde olur: Düzenli göz kırpma, Refleks olarak kapanma, İsteğe bağlı olarak kapanma |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|