![]() |
Okullarda Karne Heyecanı: 20 Milyon öğrenci Yaz Tatiline çıkacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Okullarda Karne Heyecanı: 20 Milyon öğrenci Yaz Tatiline çıkacakOkullarda karne heyecanı: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkacak İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen için yılının son ders zili bugün çalacak ![]() ![]() ![]() ![]() Okullarda karne heyecanı: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkacak - 1 Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek ![]() ![]() ![]() Okullarda karne heyecanı: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkacak - 2 İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül 2023'te ders başı yaptı ![]() 5 Şubat'ta başlayan ikinci dönem ise bugün sona erecek ve çalacak son zilin ardından, 3 aylık yaz tatili başlayacak ![]() Ayrıca bu yıl ilk kez ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak ![]() 9 ![]() Bu yıl yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek ![]() Eğitim öğretim yılının başında yapılan yönetmelik değişikliği ile liselerde sınıfta kalma geri getirildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YENİ DÖNEMDE YENİ MÜFREDAT 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasından itibaren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 9 Eylül 2024'te ders başı yapacak ![]() ÜCRETSİZ YAZ OKULLARI AÇILIYOR MEB, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2 ![]() ![]() Yaz okullarının yanında ortaokul 8 ![]() ![]() ![]() Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak ![]() ![]() Okullarda karne heyecanı: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkacak - 6 Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek ![]() Kurslar, 1 Temmuz'da başlatılıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak ![]() ![]() Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13 ![]() ![]() ![]() BAKAN TEKİN'DEN VELİLERE ÇAĞRI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerden yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını istedi ![]() ![]() Tekin, "Kötü bir karne her zaman düzeltilebilir ancak çocuklarımızın kişiliğine verilen zarar onarılamaz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|