![]() |
Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli BekirKARAGÖZ İLE HACİVAT: TUZSUZ DELİ BEKİR Karagöz ile Hacivat yolda karşılaşır ![]() ![]() Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun Karagözüm ![]() Karagöz: " Sen ne diyorsun Hacivat? Ramazan'la şerif neden kaybolsun? " Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun ![]() ![]() Derdi dağlardan büyük olan Karagöz Hacivat'ın ne dediğini yine anlayamaz: " Ramazanların tarlası mı? Ne bileyim nerededir? " Hacivat: " Yani oruç ayına girdik Karagözüm ![]() Karagöz: " Hı ![]() Hacivat: " Oruçlu musun Karagözüm? Gece sahura kalktın mı? " Karagöz: " Gece sabaha kadar uyuyamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Hacivat: " Hayrolsun diyecektim ![]() ![]() Karagöz: " Hayri'yi rüyanda mı gördün? " Karagözün hey heylerde olduğunu anlayan Hacivat hey heylere hay hay der geçer ![]() Hacivat: " Karagözüm, rüyanda seni kim kesiyordu? " Karagöz: " Adamın biri ![]() Hacivat: De hadi Karagözüm ![]() ![]() Karagöz: " Şu Tuzsuz Deli Bekir ![]() ![]() Hacivat: " Ne demek rüyama kadar girdi? Gerçek hayatta da mı keskinleri oynadı? " Karagöz anlatmaya başlar: " Yazın bir ara işsizdim ![]() ![]() ![]() ![]() Hacivat: " Eee sonra ne oldu? " Karagöz: " Dün çıkmaz sokakta kıstırdı beni ![]() ![]() ![]() ![]() Hacivat: " Elinden nasıl kurtuldun? " Karagöz: " Yarın söz dedim ![]() ![]() Hacivat: " O ne dedi? " Karagöz: " Parça mı olsun, kuşbaşı mı dedi ![]() Hacivat: " Karagözüm, senin borcun ne kadardı? " Karagöz borcunu söyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karagöz: " Evet, borcum, al say, hepsi tamamdır ![]() Tuzsuz parayı sayar: " Evet, tamam, der, borç morç kalmadı ![]() Karagöz: " Bir daha senden borç almam ![]() ![]() Tuzsuz: " Vay köfte vay, bir de haklı çıkarsın ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir |
![]() |
![]() |
#2 |
Mountain
|
![]() Cevap : Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli BekirKARAGÖZ İLE HACİVAT: MATİZ Hacivat'ı gece uyku tutmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hacivat: " İn aşağı Karagözüm, yarenlik edelim ![]() ![]() ![]() Karagöz: " De git Hacivat, başka işin yok mu senin? Alırım ayağımın altına ![]() Hacivat: " Gel aşağı Karagözüm, gece uyku tutmadı ![]() Karagöz: " Seni uyku tutmadı ama benim uykumu kaçırdın ![]() Hacivat: " Uykunu mu kaçırdım? Uykun nereye kaçtı? " " Uykum sana kaçtı, " diyen Karagöz, pencereden Hacivat'ın üstüne atlar ![]() ![]() ![]() ![]() Karagöz: " Sor bakayım, benim hesabım kuvvetlidir ![]() Hacivat: " iki iki daha kaç eder? " Karagöz: " Hı ![]() ![]() Hacivat: " Yani ikiyle ikiyi toplasan kaç olur? " Karagöz: " Kaç mı olur? İkiyle ikiyi toplasan kaç olur? " Hacivat: " Tamam işte Karagözüm, ben sana soruyorum ![]() Karagöz: " İki iki daha şey eder ![]() ![]() Hacivat: " Sen bunu bil, daha zorunu sorarım ![]() Karagöz düşünürken, aradan zaman geçer ![]() ![]() ![]() Karagöz bu matizden oldum olası hoşlanmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Matiz: " Bilemezsin ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Karagöz sadece küçük değil, büyük dilini de yutar ![]() ![]() ![]() Karagöz'ün süngüsünün düştüğünü gören matiz Hacivat'a döner: "Bak Hacivat, ben ilk mektebin birinci sınıfına giderken, sınıfın en tembeliydim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Matiz derin bir iç geçirir, hal ve gidiş böyle Hacivat kardeş ![]() ![]() ![]() Yazan: Serdar Yıldırım ---------------------------------------------------------------------------- KARAGÖZ İLE HACİVAT: ZAMAN MAKİNESİ Karagöz bir gün hızlı adımlarla evinden çıkar ve Hacivat'ın evine doğru yürümeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() " Yavaş ol Karagözüm, kapıyı kıracaksın! Tokmağı görmez misin? Tekmeyle kapı çalınır mı? Evi yıkacaksın ![]() " Kes! Senden korkmam ![]() " Aman Karagözüm, korkarım ![]() ![]() " Hemen gel, benim evin bahçesine ![]() ![]() ![]() " Hah hah ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Kes! Çekerim senin kulaklarını ![]() ![]() Gerisin geriye dönüp uzaklaşan Karagöz'ün ardından, Hacivat koşarak zor yetişir: " Karagözüm, nedir benimle derdin? Ben öylesine şakacıktan söylemişimdir ![]() " Artık iş çığırından çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karagöz daha sonra Hacivat'ı evinin bahçesine götürür ve kendi icadı zaman makinesini gösterir: " Bak Hacivat, bu benim yaptığım zaman makinesi ![]() ![]() ![]() " Aman Karagözüm, bu ne böyle? Tahtadan, tenekeden bir odacık yapmışsın ![]() ![]() ![]() " Kes! Zırıltıyı bırak! Tekerleğe ihtiyaç yok, çünkü yürümeyecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Neler diyorsun, Karagözüm? Söylediklerinin yarısını anlamadım ![]() ![]() Bunun üzerine Karagöz: " Bir tepsi cevizli baklava mı? Desene ağzım tatlanacak," dedikten sonra zaman makinesinin kapısını açar ve haydi bakalım Hacivat, gir içeri, der ![]() Hacivat içeri girip sandalyeye oturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sene 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() Adamlar, kadınlar, çocuklar, Karagöz ile Hacivat'ın etrafını sarar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Ne desem bilmem ki, Karagözüm ![]() ![]() ![]() " Vay Hacivat, fırıldak olmuş dönüyorsun! Yaptığın laf kalabalığı ![]() ![]() ![]() ![]() " Hah hah ha ![]() ![]() " Ha fagüran, ha fegüran, ne fark eder? Doğrusunu kim bilebilir ki? " Serdar Yıldırım da, ilk andan itibaren Karagöz ile Hacivat'ın yanındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı anda kadının biri, yanındaki kadına şöyle demektedir: " Üniversiteli gençler galiba ![]() ![]() ![]() " Doğru kardeş, belli tiyatro eğitimi almışlar ![]() ![]() ![]() Üniversiteli gençler galiba, diyen kadının on yaşındaki oğlu annesinin dediklerine katılmıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi son olarak, tıpkısının aynısı, Karagöz ile Hacivat sanki bunlar, demişti ![]() ![]() ![]() Çocuk: " Anne, Karagöz'ün sakalı takma değil, " dedi ve diğer eliyle Hacivat'ın sakalını çekiştirdi ![]() ![]() ![]() Serdar daha sonra Karagöz ile Hacivat'ı kalabalıktan kurtararak Muradiye semtine götürdü ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Karagöz: " İnternet kafe mi? Ne interneti, ne kafesi? Güvercin kafesi filan gibi mi? " Serdar: " Hayır, güvercin değil, tavşan kafesi ![]() ![]() ![]() Hacivat: " Cep telefonu mu? O da ne ki? " Serdar cebinden telefonunu çıkararak: " İşte bu ![]() ![]() " Hiç o kadar uzaktaki iki insan birbiriyle konuşabilir miymiş " diyen Karagöz, Serdar'ın üstüne yürüdü ![]() ![]() ![]() Karagöz çabuk sinirlenmişti ama siniri hemen geçti ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar daha sonra Karagöz ile Hacivat'ı kapalıçarşıya götürdü ama onları oradaki izdihamda kaybetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|