![]() |
Patron Kafasına Göre Işçiden Kesinti Yapamaz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Patron Kafasına Göre Işçiden Kesinti Yapamaz.PATRON KAFASINA GÖRE İŞÇİDEN KESİNTİ YAPAMAZ Arif Temir (06 ![]() ![]() Özet: İşçi vermiş olduğu zarardan dolayı ücretinden kesinti yapılmasını kabul ettiği takdirde, işveren işçinin aylık ücretinin en fazla dörtte birini kesebilir ![]() işçilerin ücretlerinden doğrudan doğruya kesemezler ![]() ![]() İşçinin bakmak zorunda olduğu aile üyeleri için hakim tarafından takdir edilecek miktar bu paraya dahil değildir ![]() ![]() Önceden iş sözleşmesi ile veya ayrı olarak alınan onaylar geçerli değildir ![]() DETAYLAR ![]() ![]() Okuyucularımdan ücret kesintisi konusunda çok sayıda soru alıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuyucularımdan ücret kesintisi konusunda çok sayıda soru alıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Okuyucumun sorusu ve diğer sorulara cevap olması yönünden ücret kesintisini ayrıntılı olarak açıklayalım ![]() Kesinti için işçinin onayı şart Çalışma hayatında işçi ve işverenlerin uymak zorunda oldukları mevzuattan, toplu iş sözleşmesinden veya iş sözleşmesinden doğan çeşitli kurallar var ![]() ![]() Patron, 'işçi bana 300 bin Lira zarar verdi, ben bu zararı işçinin her ay maaşından keserim' diyemez ![]() ![]() ![]() ![]() En fazla maaşın dörtte biri İşçi vermiş olduğu zarardan dolayı ücretinden kesinti yapılmasını kabul ettiği takdirde, işveren işçinin aylık ücretinin en fazla dörtte birini kesebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuyucum Çağlar G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|