Kesme Muhallebi Tarifi |
04-27-2015 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kesme Muhallebi TarifiKesme Muhallebi Tarifi malzemeler
Hani hem misafirlerim çok beğensin hem de şöyle 5 dakikada yapabileceğim kolay bir tarif olsun diyorsunuz ya işte bu muhallebi tam size göre! Görüntüsüyle sofralarınıza farklılık katacak, tadıyla damaklarınızı şenlendirecek de bir de kolay olmasıyla size zamandan kazandıracak sizi uğraştırmayacak leziz bir muhallebi! Süt, irmik ve şekeri tenceremiz de kaynayıncaya kadar pişirelimEn son içerisine rendelediğimiz portakal kabuklarını ve tereyağını ilave edip şöyle bir karıştırıp tenceremizi ocaktan indirelimResimdeki gibi kek kalıbının içerisine streç filmi serelim (bu muhallebimizin daha kolay çıkmasını sağlayacak) ve muhallebimizin yarısını kalıba boşaltıp kalan muhallebiye 2 kaşık kakao ekleyip onuda üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla düzeltip ılıyınca buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralımBuzdolabında en az 1 saat dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirelim Üzerini çikolata sosuyla süsleyip ikram edebilirsinizVeya sade olarak ta ikram edebilirsiniz Afiyet şifa olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|