![]() |
Keloğlan İle Kel Olmayan Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Keloğlan İle Kel Olmayan AdamEski zamanlarda bir Keloğlan yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denize olta atmış, eski bir çarık çekmiş ![]() ![]() Yollar patika yol, omuz altında iki kol ![]() ![]() Üzüme bakmış kararmamış, güneş altında sararmamış ![]() ![]() Hal ve gidişi böyle olan Keloğlan bir gün kel olmayan bir adamla tanışmış ![]() ![]() ![]() ![]() Taşıma suyla değirmen döndüren adamın tatlı dili yılanı deliğinden çıkarmaz ![]() Tokken açın halinden anlayan tilkinin dönüp dolaşacağı yer, mağarasıdır ![]() Dili kılıçtan keskin olan denize düşünce yılana sarılmaz ![]() Dost tatlı söylediği için, attığı taş baş yarmaz ![]() Dağdan köyü görünce kılavuz istemeyen ormanda kaybolur ![]() Güneş girmeyen doktorun evi balçıkla sıvanmaz ![]() Eğer Serdar Keloğlan'ı gıdıklamasa Keloğlan'ın bunlara güleceği yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan sormuş: " Kim bu böyle ya? " Serdar cevap vermiş: " Fatih Sultan Mehmet ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Sağına soluna dikkat etmesi gerekir ![]() ![]() Serdar: " Onun gözü dünyayı görmez, seni mi görecek? Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Nasıl yani? " Serdar: " Roma üstüne sefere çıkmaya hazırlanırken zehirlendi ![]() ![]() Keloğlan: " Zehirlendi diyorsun ama yaşıyor ![]() ![]() Serdar: " Demek ki zamanda yolculuğa çıkmış, zaman gezgini olmuş ![]() Keloğlan: " Rim üstüne sefer hazırlığında olmasın? " Serdar: " Yok daha neler? Zaman gezginleri büyük kader değişikliklerine sebep olamazlar ![]() Keloğlan: " Bu Sultan Mehmet hangi ülkenin sultanı? " Serdar: " Osmanlı Devleti'nin sultanı yani padişahı ![]() Keloğlan: " Osmanlı Devleti mi? O da nereden çıktı? " Serdar: " Yumurtadan ![]() Keloğlan: " Selcukiyân-i Rum ![]() Serdar: " Rum Selçuklu Sultanlığı yani Anadolu Selçuklu Devleti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Osmanlı İmparatorluğu sonradan ne oldu? " Serdar: " Paramparça oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Buralar düşman dolmuşken Mustafa Kemal kurtarmış ![]() ![]() Serdar: " Bilmem hiç karşılaşmadım ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " O günü sabırsızlıkla bekleyeceğim ![]() SON |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|