Fırın Sütlaç |
04-30-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fırın SütlaçFırın Sütlaç 1 litre süt 1 litre su 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç 2 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 1 yumurtanın sarısı Pirinçleri yıkayıp küçük bir tencerede su ekleyip haşlayın suyunu süzün Büyük bir tencerede şekeri,suyu ve sütü karıştırın (sütten küçük bir kase ayırın) kaynamaya yakın pirinçleri atın Ayırdığınız kasede soğuk sütle vanilya ve nişastayı eritin ve içine yumurtanın sarısını katıp iyicene karıştırın kaynayan sütlaca karışımı ilave edin Hemen koyulaşmaya başlayacaktır Kaynayıp koyulaşınca altını kapatın Bir tepsinin içine 9-10 adet ateşe dayanıklı kase yerleştirin Sütlacı kaselere bölüştürüp, Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar su ile doldurun ( kaselere değil tepsiye) 250 derece fırında üzeri yanınca fırından alın Fırındayken tepsinin suyu biterse eklemeyi unutmayın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|