|  | Yap.yapma... |  | 
|  03-01-2014 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Yap.yapma...YAP, YAPMA    Genç Yöneticiler! Aşağıdaki öğütlerim kulağınıza küpe olsun  1  Eşinizi iyi seçin  İş hayatınızda başarılı olmanın birinci şartı düzgün bir aile hayatınızın olmasıdır  2  Sosyal hayatınızı genişletin  Ne bildiğiniz değil, kimi tanıdığınız daha önemlidir  3  Spor yapın  Sağlam vücudun performansı ve kondisyonu her zaman daha yüksektir  4  Kendinize hedef belirleyin  Hedefinize ulaşmak için plan yapın  Planınızın programını yapın ve bu programa göre çalışıp hedefinize adım adım yaklaşın  5  Ekip çalışmasına inanın  Unutmayın, kimse tek başına maç kazanamaz  6  Ekibinizde çalışanlara güvenin  Onlara yetki verin ve denetleyin  7  Kendinizi güncel tutun  Günün gelişen değerlerinden muhakkak haberdar olun  8  Sizinle çalışanların fikirlerine önem verin  Mutlaka motive edin ve mutlaka ödüllendirin  9  İşinizi mesai saatleri içinde bitirmeye gayret edin ve kendinize zaman ayırın  10  Sabırlı olun  İş hayatı uzun bir maratondur  Kaybettiğiniz kısa mesafeli yarışların bütünün küçük bir parçası olduğunu hatırlayın  11  “Ahi Ahlakı” nın 124 kuralının bazılarını sizlerel paylaşmak istiyorum: a  İyi huylu ve güzel ahlaklı olmak  b  İşinde ve hayatında doğru,güvenilir olmak  c  Ah dinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak  d  Sözünü bilmek, sözünde durmak  e  Hizmette ve vermede ayırım yapmamak  f  Yaptığı, iylikten karşılık beklememek  g  Güler yüzlü olmak  Tatlı dilli olmak  h  Hataları yüzüne vurmamak  Hiç kimseyi azarlamamak  ı  Dostluğa önem vermek  i  Kötülük edenlere iylikte bulunmak  j  Tevazu sahibi olmak  Komşularına iyilik etmek  k  Dedikoduyu terk etmek  Anaya ve ataya hizmet etmek  l  İnsanların işlerini içten, gönülden, güleryüzle yapmak  m  Başkasının malına hıyanet etmemek  n  Sabır ehli olmak  Cömert, ikram ve kerem sahibi olmak  o  Daima hakkı kullanmak  Öfkesine hakim olmak  ö  Suçluya yumuşak davranmak  Sır saklamak  p  İçi, dışı, özü, sözü bir olmak  Kötü sözden, sakınmak  r  Hizmetindekileri korumak ve gözetlemek   
				__________________  Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |