Yağ Mantısı |
02-03-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yağ MantısıYağ Mantısı Hamuru için:
İlk olarak maya, su, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve un karıştırılır Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir Üzerini örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır Bu arada iç malzemesi hazırlanır Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır Bir tavada yağ içinde salçalar kavrulur Üzerine suyu ve baharatları eklenerek pişirilir Mayalanan hamuru ikiye eş parçaya bölünür Her parça oklava yardımı ile büyükçe açılır Açılan hamurun yarısına minik minik kıymalı içi yerleştirilir Hamurun diğer boş kısmı üzerini örtülerek kapatılır Ardından hamur çay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır İsterseniz karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alınır Servis tabağına alınarak üzerine bolca yoğurt ve salçalı sos dökülür Afiyet olsun… nefisyemektariflericom
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|