Domates Soslu Patlıcan Yemeği |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Domates Soslu Patlıcan YemeğiMALZEMELER: yuvarlak borcamda kare borcamda veya turbo fırının en küçük tepsisinde yapın ![]() 7 adet orta boy patlıcan yarım kilo kuşbaşı et SOSU İÇİN: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 5 adet domates 5 adet yeşil biber 3 adet soğan bir avuç kıyılmış maydanoz 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kara biber 1 5 çay kaşığı tuzTEPSİYE DÖKMEK İÇİN: 1 su bardağı su yarım yemek kaşığı salça (karışık) YAPILIŞI: Patlıcanları çizgili olacak şekilde alacalı soyun patlıcanları güvece doğrar gibi kuşbaşı şekilde doğrayın suya koyun suya 1 çay kaşığı tuz atın patlıcanların acısı çıksın 10 dk sonra sudan çıkarıp suyunu sıkın kızgın yağda kızartın servis tabağına havlu kağıt serip kızaran patlıcanları koyun![]() bu arada bir tencereye kuşbaşı eti koyun ocak kısık olsun kısık ateşte etler suyunu bırakır ve bu bıraktığı suyunu çekilene kadar pişirin suyu çekilince ocaktan alın![]() çukur bir tavaya yağı koyun rendelenmiş soğanları sarımsakları kavurun rengi değişince ince doğranmış biberleri ekleyin karıştırın 2 dk sonra salçayı ekleyin karıştırın üzerine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin pul biber ve karabiberi ekleyin pişmeye bırakın domatesler suyunu çekene kadar pişsin suyunu çekince pişirdiğiniz kuşbaşı eti ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir iki kez karıştırıp ocaktan alın kızarttığınız patlıcanları da ekleyip karıştırın![]() yuvarlak borcama veya kare borcama hazırladığınız soslu kuşbaşılı patlıcanları döküp yayın 1 su bardağı suda salçayı karıştırıp üzerine dökün 200 derece fırında 20 dk pişirin yanına pilav yapıp servis edin afiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|