![]() |
Yazılımda 6′ncı Kez Dünya Birincisi Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yazılımda 6′ncı Kez Dünya Birincisi OlduDünya İşletim Sistemi ve Algoritma Geliştirme Yarışması'nda dünya birincisi olan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Gamze Oruç, 6'ncı kez dünya birinciliğini kazandı ![]() Farklı yazılım şirketlerinin dünya çapında düzenlediği yarışmalarda 2 kez ‘Lisans Geliştirme Yarışması’, 2 kez ‘Uygulama ve Geliştirme Yarışması’, 1 kez de ‘Sistem Geliştirme Yarışması’nda (İşletim Sistemleri Geliştirme) dünya birincisi olan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç, dünya birinciliği unvanlarına bir yenisini ekledi ![]() Oruç, ABD’de Silikon Vadisi’nde ‘WowZapp 2013: Windows Uygulama Geliştirme Festivali’ kapsamında düzenlenen ‘Dünya İşletim Sistemi ve Algoritma Geliştirme Yarışması’nda birinci oldu ![]() 2 YILDA 6′NCI BİRİNCİLİK Gamze Oruç, 2 yılda 6′ncı dünya birinciliği elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() AÇIK ARA BİRİNCİ Bu yarışmaya 1 milyon 258 bin yarışmacının katıldığını söyleyen Gamze Oruç, “Birinciliğin yanı sıra, bu yarışmada beni mutlu eden bir başka şey daha oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HEDEFİ ‘AKADEMİ KAHRAMANI’ OLMAK Aynı zamanda Microsoft Açık Akademi öğrencisi olduğunu söyleyen Gamze Oruç, şöyle konuştu: “Akademide 4′üncü kademe usta yazılımcıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() REKTÖRDEN KUTLAMA Gamze Oruç’u tebrik ederek teşekkür eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ise “Çalışkanlığı ve azmiyle başarıdan başarıya koşan kızımızla gurur duyuyoruz ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|