Petibör Pasta |
11-14-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Petibör PastaMalzemeler: 1 paket sade petibör bisküvi 1 paket kakolu petibör bisküvi 1 paket çikolatalı puding 3,5 su bardağı süt Çikolatalı sos için: 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 2 yumurtanın sarısı 3-4 yemek kaşığı kakao Yarım paket vanilya 2,5 su bardağı süt Süslemek için: Taze yada dondurulmuş meyve Yapılışı: 1- Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin 2- Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devam edin 3-Son kalan pudingi büsküvilerin üzerine düzgünce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın Çikolatalı sos yapılışı: 1- Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirerek ocaktan alın 2- Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatalı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|