Tombik Hamurlar |
11-10-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tombik HamurlarTOMBİK HAMURLAR Hamuru İçin: 3 – 3,5 su bardağı un 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu İç Malzemesi: 5 adet domates 200 gr yağsız yada az yağlı peynir tuz dereotu ve istediğiniz yeşillikler (arzuya göre) Dometesleri yuvarlak dilimler halinde kesin Peyniri çatalla ezip dereotu ve istediğiniz yeşilliklerle harmanlayın Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabında karıştırıp yoğurun Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk kadar dinlendirin Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın Hamurun üzerine aralıklarla domates dilimlerini yerleştirin Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp domates dilimlerinin üzerine serin ve su bardağıyla domateslerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|