![]() |
Askerden Dönene İşsizlik Aylığı Veriliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Askerden Dönene İşsizlik Aylığı VeriliyorAskerden Dönene İşsizlik Aylığı Veriliyor SORU: Çalıştığım işyerinden, askerlik nedeniyle, kıdem tazminatımı alarak ayrıldım ![]() Askerden döndüm ama henüz iş bulamadım ![]() Mahmut Gümüş - BURSA YANIT: Evet alabilirsiniz ![]() ![]() ![]() askerden döndüğünüz tarihten itibaren “bir ay içerisinde” İş Kurumu’na başvurup, “işsizlik sigortası ödeneği” alabilirsiniz ![]() İşsizlik aylığı en fazla 10 ay ödeniyor SORU: Yıllardır çalışıyorum artık çalışmaktan bıktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can Tokmak- KAYSERİ YANIT: Öncelikle, işsizlik sigortası ödeneği yani aylığını, ne kadar süre alabileceğinize bakalım ![]() · 600 gün sigortalı çalışıp, işsizlik sigortası primi ödemiş olan işsizler 180 gün, · 900 gün sigortalı çalışıp ödeyenlerde 240, 1 ![]() ![]() En son almış olduğunuz brüt aylığın yüzde 40’ı (asgari ücretin yüzde 80’ini geçmeyecek şekilde) ödeniyor ![]() Buna göre, hayallerinizin gerçek olup olmayacağını siz değerlendirin ![]() Ben ölünce ‘karım perişan olmasın’ diye ne yapabilirim? SORU: İnsan yaşlanınca, ölümü ve geride kalanları daha çok düşünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (RUMUZ: KARIM İÇİN) YANIT: Gayrimenkulünüzün “intifa” yani yararlanma hakkını karınıza verirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: http://www ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|