![]() |
Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? Nasıl Hamile Kalınır? Her an hamile kalınamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada cinsel birleşme olmuşsa hazneye dökülen spermler (erkek üreme hücresi) rahimde ilerleyerek tüplere ulaşır ve orada bulunan yumurtayı döller ![]() ![]() ![]() ![]() Döllenmiş yumurta tüpler tarafından yaklaşık 3-4 gün içinde rahim boşluğuna taşınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vardır ![]() Hamileliğin Anlaşılması Düzenli bir şekilde adet görülüyorsa ve beklenen tarih geçtiği halde adet görülmediyse hamile kalınmış olunabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Normal bir hamilelik son adet tarihinin ilk gününden itibaren 280 gün veya 40 hafta sürer ![]() ![]() ![]() Ne Zaman Hamile Kalınır? Çiftler genelde hamile kalmamak için büyük çaba sarf ederler ve çeşitli yöntemlere başvururlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebepten dolayı hamilelik şansınızı arttırmak için tam bu kısa yumurtlama döneminde ilişkiye girmeniz gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğum kontrol yöntemi kullanmayan ve haftada 2-3 kez düzenli ilişkiye giren çiftlerin ilk yıl içinde hamilelik başarı oranları %80’dir ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Hamile kalma denemelerine yeni başladıysanız ya da bunu bir süredir deniyorsanız ![]() ![]() ![]() Sık sık seks yapın Bu ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtlama dönemlerinizi not edin Adet kanamalarını 28 günde bir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtlama zamanını tespit eden birçok aygıt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vücut ısınızı kontrol ederek de yumurtlama zamanınızı tespit edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtlamadan önce daha çok seks yapın Hormonlarınızın tavana vurduğu gün ve sonraki 2 gün boyunca bol bol seks yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Seks yaparken eğlenin Unutulmaması gereken en önemli şey ![]() ![]() ![]() Kendinize zaman tanıyın Yumurtlamayla ilgili yaşadığınız problemlerin çözüme kavuşması ve vücudunuzun hamileliğe hazırlanması biraz zaman alabilir ![]() ![]() ![]() Çiftler tarafından istenilse de hamile kalınamamasının nedeni ![]() ![]() ![]() Kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları % 20-25 arasındadır ![]() ![]() ![]() Uygun zaman Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamile kalmak için uygun şekil Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur ![]() ![]() Oturur pozisyonda ![]() ![]() ![]() ![]() Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH’ı bozulacağından sakıncalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misyoner pozisyonu erkek cinsel organının en derine inebildiği ve spermleri rahime en yakın yere bırakabildiği pozisyon olarak düşünülür ![]() ![]() Diğer olasılıklar - Kadın dizlerinin üzerinde dururken erkeğin arkadan yaklaşarak birleşmenin sağlandığı pozisyon da hamile kalmak için uygundur ![]() ![]() - Yan yana uzanarak birleşmenin sağlanması özellikle kilolu çiftler açısından hem rahat hem de bebek sahibi olmak için en uygun pozisyonlar arasında yer alır ![]() Kalçaya yastık koymak Cinsel ilişki sona erdikten sonra kadının mümkünse sırtüstü yarım saat kadar uzanması, hatta kalçasını bir yastık yardımı ile yükseltmesi spermlerin vücudun içinde ilerlemelerine yardımcı olur ![]() ![]() ![]() Orgazmın hamileliğe etkisi Bebek sahibi olabilmek için erkeğin doyuma ulaşması en önemli şartlardan biridir ![]() ![]() Kadın üstteyse Hamile kalma ihtimalini azaltan cinsel ilişki pozisyonlarını deneyerek bebeğin cinsiyetini tahmin etmek mümkün müdür? Bu konuda bilimsel veri olmamakla birlikte yaşanan tecrübeler kadınların üstte olduğu pozisyonların kız bebek sahibi olmaya daha uygun olduğunu gösteriyor diyebiliriz ![]() İlişki sonrası Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vajina dışarıdan kullanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır ![]() ![]() ![]() ![]() İlişki öncesi yapılan duş vajen pH’ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler ![]() ![]() ![]() - Gebe kalmayı planladığız da 3 ay öncesinden korunmayı bırakın - Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun - Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin en az 48 saat boşalmaması gerektiğini unutmayın - Sabah erken saatte ilişkide bulunun - Kayganlaştırıcı kullanmayın - Hiçbir zaman ve asla vajinal duş yapmayın - Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin - Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun - Su altında ilişkide bulunmayın - İlişki sonrası erkek 1-2 dakika geri çekilmemeli kadın ise 20-30 dakika yatar pozisyonda kalmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Hamile kalmak için en uygun pozisyon hangisi? Hamile kalma şansınız seks esnasındaki pozisyona bağlı olabilir mi? İşte en uygun pozisyon! Bir pozisyonun diğerinden daha etkili olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırma bulmak zordur ![]() ![]() Hamile kalmak için en önemli nokta spermlerin rahim boynuna en yakın yerde bırakılmasıdır ![]() ![]() ![]() Dizlerinizi göğsünüze doğru çekin ve sırtüstü 15 dakika uzanın ![]() ![]() Milliyet |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Hamilelik testinde silik çizgi ne demek? Evde yapılan hamilelik testlerinde silik çizgi ne anlama gelir? İşte uzmanların yorumları ![]() ![]() ![]() Evde uygulanan hamilelik testleri çok pratiktir ![]() ![]() ![]() Genellikle silik çizgiler de hamile olduğunuzu gösterir ![]() ![]() Alison Edwards, Birmingham Üniversitesi Öğretim Görevlisi: Gebelik testleri idrardaki belirli hormonların (HCG) varlığına odaklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angela Chalmers, Eczacı: En silik çizgi bile idrarınızda hamilelik hormonu bulunduğunu gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamile olduğunuzdan ne zaman şüphelenmelisiniz? |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hamile olduğunuzdan ne zaman şüphelenmelisiniz?Hamile olduğunuzdan ne zaman şüphelenmelisiniz? Çoğu kadın adet gecikmesi yaşamadan hamilelikten şüphelenmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan araştırmalar adet gecikmesi yaşamadan hamilelik fikrinin akla gelmediğini gösteriyor ![]() ![]() - Mide bulantısı - Ağızda metalik bir tat -Göğüslerde hassasiyet, kaşıntı ve büyüme -Göğüs uçlarındaki minik noktaların belirginleşmesi -Karın ağrısı -Yorgunluk -Hazımsızlık -Daha sık idrar yapma ihtiyacı -Belirli yiyeceklere düşkünlük -Artan vajinal akıntı - Lekelenme olarak belirtilen hafif kanama ![]() ![]() Yukarıdaki belirtileri tecrübe ediyorsanız evde kolayla yapabileceğiniz doğum kontrol testlerine başvurabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Cinsel ilişki sonrası esımın penısınde benden cıkan beyaz akıntılar bulaşmıştı bu nedır acaba |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?BİR AYDIR COCUK YAPMAYA UGRASYRZ NE ZAMAN HAMLE KALABLİRİM HAFTADA İKİ UC KEZ İLİŞKYE GİRİYORUX BAZEN AYNI GÜN ÜC KEZ BOSLYO ESM BUNUN Bİ ZARARI OLUR MU CEVAP BEKLİYORM |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
yarmagül
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?mrb, benim adetim düzensiz bu ara normalde 28 inde adet oluyodum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?YARMAGUL HANIM ECZANEDE TESTLER VAR ONDAN ALIN YUMURTLADIGINIZ GUN HEMEN CIKO TESTTE |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?slm benim adım dilara 6 aydır hamile kalmaya ugrasıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Bence siz kafanızdan ne zaman hamile kalacağım stresini atın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?ben seda 19 yasındayı esım 25 yasıında ankaradaym 1 aylık ewlıyım cocuk ıstıyorum ama nasıl hemn hamıle kala bilirim oluyorum esım 5 dkada bosalıyo ne yapmam ğerekıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
sedanur
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?bir aylık evliyiım adetım duzenli olmuyorumm cocuk isitiyorum ama nasıl ve esım hemen bosalıyo ilişkiden kac ğün snra ğebe kalınır?bunun için ne yapmama ğerek hemn ğebe olmek için ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?Sizler yeni evlisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?eşim 2013 subat ayında varikoselden ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldim ama hamileligi ögrendikten 10 gün sonra düsùk yaptim arada 7 ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|