01-22-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bodrum Çökertme Kebabı
Bodrum Çökertme Kebabı
Bodrum Çökertme Kebabı Merhaba ne zamandır yapmayı düşündüğüm , Bodruma özgü bir kebap tarifi , hem çok güzel hemde yapımı kolay olan bu kebap tarifini eminim ki sizde çok beğeneceksiniz
Bodrum Çökertme Kebabı Malzemeleri ;
- 2 adet patates
- 400 gr bonfile veya kontrfile et
- 2 - 3 çorba kaşığı Tereyağı
- Tane Karabiber
- arzuya bağlı kişi sayısı kadar biber
Bodrum Çökertme Kebabı İçin Eti Marine Malzemeleri ,
- 1 su bardağı süt
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- baharatlar kimyon , karabiber , pul biber,nane
- 1 adet yeşil biber ,
- 1 adet kırmızı biber
Bodrum Çökertme Kebabı Sosu
- Yeteri kadar yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- Domates salçası
- nane ve pul biber
Çökertme Kebabı
Bodrum Çökertme Kebabı Tarifi ;
- Etleri julyen olarak doğrayalım , bir kenara koyup marine malzemelerini hazırlayalım
- Öncelikle soğan ve sarımsakların kabuklarını soyalım , soğanı 4 de bölüp rondaya atalım , sarımsakları da ekleyip , 3 parçaya böldüğünüz biberleri de atıp rondodan geçirelim genişçe bir kaseye rondo dan çekilmiş malzemeleri koyup , süt ve baharatları da ekleyelim ve etleri içine atıp 10 - 12 saat kadar bu karışımda bekletelim benim çok vaktim olmadığından 2 saat kadar beklettim ,
Dana Eti Marine - Marine işlemini uyguladıktan sonra tere yağını pilav tenceresine benzer bir teflon tencere koyup etleri ekleyelim etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim
Et pişirme - Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayalım , etler kızarırken patatesleri de ayrı bir tavada kızartalım , patatesleri kızarttıktan sonra kişi sayısına göre biberleri de kızartalım
- Suyunu salıp çeken etlere 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip tane karabiberleri de ekleyip kızartalım , ara ara karıştırarak kızartmayı unutmayalım
et kızartma - Dilerseniz pide veya ekmeği ısıtarak servis edeceğimiz tabağın en altına dizelim , üzerine kızartılmış kibrit çöpü patatesleri koyalım , onun üzerine etleri dizip üzerine sarımsaklı sos dökelim, yanlarına domates dilimleri kızarttığımız biberleri koyalım
Çökerme Kebabı Yoğurtsuz
- Tere yağında salçayı kavurup içine nane ve pul biber koyup kokusu çıkınca ateşten alalım Yoğurtlu sosun en üstüne salçayı döküp sıcak olarak servis edelim,
Afiyet olsun,
seviminaskanasicom
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|