Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :) |
12-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :)Aslinda bi cogunuzun bildigi seyler yazacagim belkide ama ben bazilarini yeni kesfettim Mesela hepimiz billirizki, Yemek Tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyip ve bir kac dakika kaynatmak tuzunu emiyormus Bunun gibi bi cok pratik bilgi ve puf nokta siralayacagim simdi Cok isimize yarayacagi kesin Sutunuz Kaymak TutarsaSut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz Sutun Tasmasini OnlemekSutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz Sogan Sarimsak Kokusu Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun Kek Kalibi Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz Etleri YumusatmakLimon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser Yumurta Kirarken Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin Tasan YemeklerYemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir Firinda pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarine ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir Garnitürolarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli Patateskizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdir Karnabahar, lahana, sogangibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir Yesil Renkli Sebzelerinrengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir Makarnaninhaslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc vbsebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz Pilav suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin Bayatlamis ekmeklerinizi dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin Yumurta haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|