Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :)

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgi Dedigin Boyle Olur :)



Aslinda bi cogunuzun bildigi seyler yazacagim belkide ama ben bazilarini yeni kesfettim Mesela hepimiz billirizki, Yemek Tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyip ve bir kac dakika kaynatmak tuzunu emiyormus Bunun gibi bi cok pratik bilgi ve puf nokta siralayacagim simdi Cok isimize yarayacagi kesin

Sutunuz Kaymak TutarsaSut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz

Sutun Tasmasini OnlemekSutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz

Sogan Sarimsak Kokusu Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun

Kek Kalibi Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz

Etleri YumusatmakLimon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser

Yumurta Kirarken Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin

Tasan YemeklerYemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir

Firinda pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarine ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir

Garnitürolarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli

Patateskizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdir

Karnabahar, lahana, sogangibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir

Yesil Renkli Sebzelerinrengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir

Makarnaninhaslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc vbsebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz

Pilav suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin

Bayatlamis ekmeklerinizi dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin

Yumurta haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.