![]() |
Cv Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cv Nedir?CV NEDİR? CV HAZIRLAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE CV YAZARKEN NELERDEN BAHSETMELİYİM CV YAZARKEN DİKKAT EDİLECEKLER CV’NİZİN ZAYIF YÖNLERİNİ KUVVETLENDİRİN CV TÜRLERİ CV ÖRNEĞİ KAPAK YAZISI & ÖN MEKTUP (COVER LETTER) KAPAK YAZISI YAZMAK İÇİN İP UÇLARI ÖRNEK KAPAK YAZILARI CV NEDİR? CV profesyonel iş yaşamında, part-time, full-time ve dönemsel iş ve staj başvurularında kullanacağınız ve sizi mülakata kadar ***ürebilecek özgeçmiş bilgilerinizi içeren bir belgedir ![]() * 'Bizim için neler yapabilir?' * 'Bilgi ve yetenekleri nelerdir?' * 'Kişisel özellikleri, değerleri nelerdir?' * 'Özellikleri işin gerektirdiği özellikler mi?' Özgeçmişiniz bu tür sorulara cevap verebiliyor nitelikte olmalıdır ![]() • 'Ben bu işi yapabilirim ![]() • 'Ben bu işi istiyorum ![]() • 'Ben bu işe ve firmaya uyum sağlayabilirim' mesajlarını verebiliyor olmalıdır ![]() CV HAZIRLAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE ![]() ![]() ![]() Özgeçmiş hazırlamaya başlamadan önce hedefinizi belirlemeli ve bu hedefe yönelik olarak özgeçmişinizi hazırlıyor olmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CV YAZARKEN NELERDEN BAHSETMELİYİM? Kişisel Bilgiler: İsim, soyadı, adres, telefon e-mail, doğum tarihi gibi bilgilerden oluşur ![]() Kariyer Hedefi: Kısa ve öz bir şekilde kariyer hedefinizi, istediğiniz işin niteliklerini tanımladığınız alandır ![]() ![]() Profesyonel Deneyim (İş Deneyimi):Yeni mezun değilseniz yani yeterli iş deneyiminiz varsa ilk olarak en önemli madde olan iş deneyiminin yazılması daha iyi olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim: En son eğitim bilgilerinizden başlayarak, bu konudaki kariyerinizi belirteceğiniz alandır ![]() İşle İlgili Beceriler: İş yaşamınızda önemli olabileceğini düşündüğünüz teknik ve teknik olmayan bilgi ve becerilerinizi içerir ![]() ![]() ![]() Referanslar: İsteğe bağlı olarak yer alacak bir bölümdür ![]() ![]() ![]() ![]() CV YAZARKEN DİKKAT EDİLECEKLER • Olumlu olun ![]() • Başvurduğunuz pozisyon ya da kariyer hedefinizle ilgili olmayan özelliklerinizden bahsetmeyin ![]() • İlgi alanlarınız, gönüllü çalışmalarınız gibi faaliyetlerinize başvurduğunuz işle çok alakalı olmadıkça yer vermeyin ![]() • Cv’nizin kendi içinde tutarlı olmasına çok dikkat edin ![]() ![]() • Eğer 3 ![]() ![]() • Özgeçmişin size işi değil görüşmeyi sağladığını unutmayın ![]() CV’NİZİN ZAYIF YÖNLERİNİ KUVVETLENDİRİN “Gençlik Faktörü” Eğer gençseniz bunu bir avantaj olarak sergileyebilmelisiniz ![]() ![]() "Yeni mezunum yeterince tecrübem yok" Yeni mezunsunuz ve başvurduğunuz pozisyonda sizinle aynı eğitim seviyesinde fakat daha tecrübeli kişilerle yarışıyorsunuz ![]() ![]() ![]() "İş/Kariyer hedefimi koyamadim" İş/Kariyer hedefinizi CV’nize koymak zorunda değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() CV TÜRLERİ Kronolojik cv, eğer son çalışılan iş başvurulan işle paralellik taşıyorsa yararlı olabilir ![]() ![]() Kronolojik bir CVde neler bulunmalıdır: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() aLıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|