Peynirli Papatya Böreği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Papatya Böreği



Malzemeleri:

- 1 Adet yufka (sayısını siz ayarlayabilirsiniz)
- 2 adet Yumurtanın Sarısı
- Yarım Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm)
- 1 Demet dereotu (doğranmış)

Kızarmak İçin

Yarım Su Bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Yufkayı tezgahın üzerine serin, çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar keserek parçalar çıkartın

Yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin

Yumurtanın sarılarını kaseye koyup çarpın Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve kıydığınız dereotunu ilave edip malzemeleri karıştırın

Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun Peynirli harçtan yarım çay kaşığı kadar alıp üzerine yayın

İkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peşnirli harçtan tekrar yayın

Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın

Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayın bitene kadar yufkalar

Börekleri kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartın

Ve kağıt havlunun üzerine alın ki Fazla yağları çeksin

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.