Şihilmahşi Dolması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şihilmahşi Dolması







Malzemeler

Kabak 1/2 kilo

kuzu kıyma 250 gr

soğan 2 adet

sıvı yağ 3 çorba kaşığı

karabiber 2 çay kaşığı

maydanoz 1 demet

yoğurt 1 kase

sarımsak 1 diş

kırmızı pul biber

tereyağ
Tarif

kabakları dolma yapılacak gibi içlerini temizliyoruz,

sıvıyağda her tarafı kızaracak şekilde kızartıyoruz

iç malzemesini hazırlamak için soğanlar yemeklik doğranıyor

kıyma ile kavruluyor

karabiberini,tuzunu da ilave edip daha sonrada ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edip altını kapatıp dinlendiriyoruz

Bu iç malzemesini kabakların içine doldurup ağzını domates kabukları ile kapatıp fırın tepsisine diziyoruz

üzerlerine hafif salçalı su hazırlayıp

tepsiye döküp fırında 170'de pişmesini bekliyoruz

servise sunarken üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz

Yoğurdun üzerinede ister yemeğin suyundan istersenizde tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biberden 1 kaşık döküyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.