Şihilmahşi Dolması |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şihilmahşi DolmasıMalzemeler Kabak 1/2 kilo kuzu kıyma 250 gr soğan 2 adet sıvı yağ 3 çorba kaşığı karabiber 2 çay kaşığı maydanoz 1 demet yoğurt 1 kase sarımsak 1 diş kırmızı pul biber tereyağ Tarif kabakları dolma yapılacak gibi içlerini temizliyoruz, sıvıyağda her tarafı kızaracak şekilde kızartıyoruz iç malzemesini hazırlamak için soğanlar yemeklik doğranıyor kıyma ile kavruluyor karabiberini,tuzunu da ilave edip daha sonrada ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edip altını kapatıp dinlendiriyoruz Bu iç malzemesini kabakların içine doldurup ağzını domates kabukları ile kapatıp fırın tepsisine diziyoruz üzerlerine hafif salçalı su hazırlayıp tepsiye döküp fırında 170'de pişmesini bekliyoruz servise sunarken üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz Yoğurdun üzerinede ister yemeğin suyundan istersenizde tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biberden 1 kaşık döküyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|