Çin Böreği.

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Böreği.



Malzemeler:

1 tane, orta boy pırasa

1 tane, orta boy soğan

1 çay fincanı, ince kıyılmış lahana

1/2 adet tavuk göğsü

4 yemek kaşığı soya sosu

karabiber

1 tane, yufka

1 atane, yumurta akı

kızarmak için sıvıyağ



Çin böreği tarifi:

Öncelikle, soğan ve pırasayı ayıklayalım incecik kıyalım Tavuk göğsünü kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayalım Orta boy bir tavaya, sıvıyağını alalım üzerine tavuk eti ve sebzeleri alalım harlı ateşte birkaç dakika kavuralım Üzerine soya susu ve biberi ilave edelim biriki krıştırıp ocaktan alalım Yufkayı tezgahın üzerinde büyük üçgenler halinde keselim Hazırladığımız harcı tıpkı sigara böreği gibi ucuna yeteri kadar dökelim ve saralım uclarını yumurta akına batırıp yapiştıralım Büyük sigara böreği görüntüsü olucaktır, hazırladığımız böregi kızgın yağda arkalı önlü kızartalım, servis tabağına alalım Kızarmış olan böregi verev keselim, üzerine kalan soya sosunu gezdirerek dökelim Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.