Naneli Kek |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Naneli KekMalzemeler: - 3 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 su bardağı süt - 1 su bardağı toz şeker - 3 yemek kaşığı kakao - 2 adet yumurta - 3-4 yemek kaşığı incecik kıyılmış taze nane - 1 su bardağı un - 1/2 çay kaşığı saf vanilya - 1/2 paket kabartma tozu Süsleme için: - 40 g bittter çikolata - 2 yemek kaşığı badem Yapılışı: 1 Küçük bir tencereye tereyağını, sütü, şekeri ve kakaoyu koyun, ocağa alın Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapayın Bu karışımdan 1 çay bardağını bir kenara ayırın 2 Yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları porselen veya cam bir kaseye alarak kar haline gelinceye kadar mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde çırpın 3 Yumurta sarılarını ılınmış olan kakaolu karışıma ekleyin, çırpın Naneleri ekleyin, tekrar çırpın Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin, karıştırın 4 En son yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşıkla hamura ekleyin Yağlayıp unladığınız küçük yuvarlak bir kalıba dökerek 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin (kitabın önerisi 150 derecede 30 dk, siz kendi fırınınıza göre ayarlayın) 5 Keki fırından aldıktan sonra ayırdığınız karışımı üzerine dökün, bıçakla birkaç yerinden delerek yedirin 6 Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın, soğutun Daha sonra parçalara bölerek soğumuş olan kekinizin üzerine serpiştirin Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|