Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)ArapKadayıfı (5 Kişilik) Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık Yemeğin Tarifi Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın, limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)Baklava Malzemeler 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardağı Su Alabildiği Kadar Un İçine: Dövülmüş Ceviz Şerbet İçin: 4 Su Bardağı Şeker 35 Su Bardağı Su 1/4 Limon Ayrıca: Açmak İçin Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin) Yemeğin Tarifi Bakalvanın şerbetini hazırlayalımBunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelimYoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralımYumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalımBezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelimİlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalımAralarına nişasta serperek üst üste dizelim Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalımİlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelimKalan 10 bezeyi de açalımOnları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalımBu arada margarini kızdıralım Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselimÜzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim(margarin asla ılık olmamalı)Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelimBaklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelimÇıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalımÜzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bıcak tatlısı Malzemeler 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Yemeğin Tarifi Önce şerbeti hazırlayınBunun için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatınLimon suyunu ilave edin Derin bir kapta margarini eritinSütü ekleyinKaynadıktan sonra altını kapatınUnu azar azar ekleyinSürekli karıştırarak hamur yapınHamur ılınınca,yumurtayı ekleyinİyice yoğurunHamuru fırın kabına yayınElinizle düzeltinBıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirinFırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin4 saat dinlendirip,servis yapın |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)burma kadayıf (10 Kişilik) Malzemeler 1 Kg Çiğ Burma Kadayıf 600 gr margarin 1 Kg öğütülmüş fıstık içi 1 çorba kaşığı pekmez Şerbet için: 6 su bardağı su 3 kg toz şeker Yemeğin Tarifi Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın Şurup kıvamına gelene dek kaynatın Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın Tepsinin dibine sürün Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın Ortasına boydan boya fıstık içi sepin Sonra bir ucundan tutun burarak sarın Tepsiye yerleştirin Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak pişirin Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak da diğer yüzünü pişirin Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bülbül konagı(8 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Yumurta 1 Paket Margarin 15 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı 1 Paket Kabartma Tozu 1 Kase Ceviz Sıvı yağ, Alabildiği kadar un Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım Ateşten alarak, soğumaya bırakalım Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalımAzar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim Hamuru iki eşit parçaya bölelim İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim Tatlımızı orta ısıda pişirelim Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)bülbül yuvası Malzemeler Hamur İçin 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Çay Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Tutam Tuz Üzerine dökmek için: 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 200 gr Margarin Şerbeti için: Dört Buçuk Su Bardağı Şeker 35 Su Bardağı Su 1/4 Limon İçi için: 150 gr Ceviz İçi Açmak İçin 1 Paket Nişasta 1 Su Bardagı Un Yemeğin Tarifi Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım Not:Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)cevizli baklava(12 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1/2 kg Un 3 adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta İçine: 1 Paket Margarin 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon Yemeğin Tarifi Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım lmonu sıkın Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Yarım saat dinlendirin 1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın İçine koymak için 1 paket Margarini eritin 2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin 3) Üzerine ikinci yufkayı serin Aym şekilde yine yağ serpin 4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin 5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün |
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli) |
11-29-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları (Topluca Resimli)cevizli kadayıf Malzemeler 1 Yufka 15 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz 300 gr Tel Kadayıf 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Şerbet malzemesi: 4 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Tezgaha yufkayı serinCevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın Yufkayı rulo şeklinde sarın Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 15 parmak kalınlığında kesin Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin Bir kapta şeker ve suyu kaynatın Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|