Mantarlı Tavuk Dürüm |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Dürüm' Kalabalık arkadaş toplantılarında hem pratik hem lezzetli ikramlar yapmak isteyenlere; mantarlı tavuk dürüm tarifi : Mantarlı Tavuk Dürüm Malzemeler, 500 gram tavuk göğüs eti 500 gram kültür mantarı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik Servis için, 3 adet domates 5 adet taze soğan 1 kâse haşlanmış mısır Yarım demet kıvırcık 10 adet kornişon turşu Yarım demet mor lahana 5 adet lavaş ekmeği Hazırlanışı, Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Servis için gerekli malzemeleri doğrayın Lavaş ekmekleri tavada ısıtın Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapınAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|