Badem Likörlü Şeftali Tatlısı |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Likörlü Şeftali TatlısıMalzemeler 6 olgun şeftali 60 gracıbadem bisküvisi (ufalanmış) 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı toz şeker 20 grtoz badem 1 çorba kaşığı amaretto(badem likörü) 60 mlbeyaz şarap 1 tatlı kaşığı toz şeker(ilave) 20 grtuzsuz tereyağ Hazırlanışı Her bir şeftaliyi ikiye bölün ve dikkatli biçimde çekirdeğini çıkarın Etli kısımlarının birazını küçük bir kasede bisküvi,yumurta sarısı,toz şeker, toz badem ve badem likörü ile karıştırın Karışımı şeftalinin içine koyun ve kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde 30 x 25cm ebadında hafifi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine beyaz şarap ve ilave şekeri serpin Her bir şeftali üzerine birkaç damla yağ damlatarak 20-25 dakika yada altın rengi alana dek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|