Tokat Tarhanası |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tokat TarhanasıMalzemeler
Yoğurt, yarma buğday, un ve tuz bir tencereye alınır ve yarmalar pişinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Pişen tarhana servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür Servise hazırdır Not: Kışlık olarak hazırlamak için ise 1 su bardağı un eklenir ve yine aynı şekilde pişirilir Daha koyu kıvamlı bir karışım haline gelir, ayrı yerde güneş altına bez serilir ve hazırlanan karışımdan limon büyüklüğünde parça alınıp elde sıkılarak şekil verilir ve serilen bezin üzerine yayılır Güneşte birkaç gün iyice kurutulur ve kışın yemeye hazır edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|