Sadrazam Kayiği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sadrazam Kayiği







Malzemeler;

5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz

Sosu için;

1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün
Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın
Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun
Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun

Beşamel sos;

Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin
Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dereotuyla süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.