Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağız, eden, kokusunu, yiyecekler, yok

Ağız Kokusunu Yok Eden Yiyecekler

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağız Kokusunu Yok Eden Yiyecekler








Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz Posta’nın haberine göre; Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır
Elma ve Havuç: Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar
Nane Filizleri ve Tarçın: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı bire bir etkildir Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur
Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir
Maydonoz ve Biberiye: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir
Baharatlar: Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı baharatlarımız var Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz
Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak
Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.