![]() |
Yavuz S. Selim Ve Şah İsmail |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yavuz S. Selim Ve Şah İsmailYAVUZ SULTAN SELİM ![]() ![]() ÇALDIRAN SAVAŞINDA Şİİ KIZILBAŞ TÜRKMEN ŞAH İSMAİL İLE YAPMIŞ OLDUĞU MÜCADELEDE GEÇEN BİR OLAY ![]() ![]() Şah İsmail bu zamana kadar katıldığı 16 seferide kayıp etmeyen kızılbaş Türkmen lideri Çaldıran savaşında Yavuz sultan selime savaşı kayıp eder ![]() ![]() Ancak savaşı kayıp etmesinin elbette bir nedeni vardır ![]() ![]() ![]() Şah ismail çok büyük bir savaşcı olup savaş esnasında en önce savaşmış 7 kere attan düşüp başka ata binmiş ve Yavuz sltan selimin toplarının önüne onların önündeki zincirleri kırar ve topun bir tanesine elindeki kılıçla öyle bir şekilde vururki topu ortadan ikiye keser ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra yavuz sultan selim şah ismaile bi rmektup yazarak şunları söyler ![]() ![]() Benimle savaşırken topu ortadan ikiye bölen kılıçı bana göndermeni diliyorum der ![]() ![]() Şah İsmailde kılıçı Yavuz Sultan Selime gönderir ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun neticesinde Şah İsmaile yine bir mektup yazarak o klıçın aynı kılıç olmadığını söyler ![]() ![]() Şah İsmail, Yavuz sultan selime şu cevabı verir ![]() ![]() Kılıç aynı kılıçdır ama kol aynı kol değildir diye cevap yollar ![]() ![]() KULLANILAN KAYNAKLAR: Efendinev: Azerbaycan Safaviler devleti sayfa 51 Abbas mirza Şah İsmail hayatının ömür yolu sayfa 36 Ali Asker Müçtehidi 1956 yılındaki eseri ![]() ![]() ![]() Abbas mirza Şah İsmailin Sultan selime mektubu sayfa 36-37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yavuz S. Selim Ve Şah İsmail |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yavuz S. Selim Ve Şah İsmailCiğeri Beş Para Etmeyen Şah ismail'i kuyruk acısı çeken Sözde dönemin Aydın Azeri yazarları şişirmişte şişirmiş Gösterilen kaynakları okul yıllarımızdan hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşıma Sunan Arkadaş sana teşekkür ediyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|