Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



Çay Tadım Sözlüğü

A

Almondy Bademsi
  • Badem lezzetindeki dem
AstringentBurukluk
  • Tadı buruk, ancak aside çalan dem
Aroma
  • Yüksek rakımlarda yetişen çay posalarında daha çok görülür
AttractiveCazip
  • Yapısı ve boyutu uygun renkli kuru çay yaprağı
  • Bu açıklama her zaman iyi kalitenin bir göstergesi değildir
  • İyi kaliteye sahip çay demi
Autumnal Sonbahara özgü
  • Sezonun bitimine doğru üretilen kuru çayların kırmızımsı görünüşü,
  • Hindistan'ın kuzeyinde sonbaharda yetiştirilen çaylardan elde edilen dem

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



B

Bad LeafKötü yaprak
  • Özellikle gölgelik ağaç yaprakların varlığından kaynaklanan demdeki lezzet
BaggyTorbamsı
  • Torbalarda muhafaza edilen kuru çaylarda görülen istenmeyen bir dem lezzeti
BakeyYanığımsı
  • İstenenden daha yüksek sıcaklıklarda kurutulmuş çayların deminde fark edilen hoş olmayan özellik
BiscuityBisküvilik
  • Bisküvileri hatırlatan bir özelliğe sahip kuru çay yaprak, dem veya posa kokusu
BiteKeskin
  • Çok sert ve kuvvetli çay demi
BitterAcılık
  • Ham madde ile ilgili istenmeyen demdeki acımsı tad
BlackSiyah
  • Yaprağın genellikle iyi toplandığını ve dikkatli üretildiğini gösterir
  • Her zaman iyi kaliteli kuru çay anlamına gelmez
  • Çok düşük kaliteyi gösteren koyu ve mat posa
  • Çay, ambarda daha da siyahlaşır Bu, rutubet absorpsiyonu sebebiyle meydana gelebilir
  • Bazen aşırı kurutmanında göstergesidir Kuru yaprağın rengi de fırınlama sıcaklığı ile etkilenmektedir Yük­sek fırınlama sıcaklıkları daha siyah çayların meydana gelmesine sebep olur
  • Diğer bir faktör "budama yaşı"dır Umumiyetle, çok yaşlı budama periyodunda bulunan ocağın yaprağı, yeni budanmış ocağın yaprağı kadar siyah değildir Böyle uzun müddet budanmamış ocağın yaprağı tabii olarak daha fazla tabakalaşmaya sebep olur Bu gibi yapraklar usare bakımından da fakirdir
  • Esasında çayın siyahlığı, yüzeyde toplanan özsuyun kuruması sebebiyle meydana gelir Fakat çay tabakalaşmış ise, siyah gözükmez Yüzey üzerindeki bu tabaka kazındığı zaman görünüş gridir ve bu ara­ da muayyen bir miktar mümhal madde dahi zayi olur
  • Kıvırmanın yeterli olması şartıyla, aşırı solan çaydanda, hafif solan kadar siyah çay elde edilebilinir
BlackcurrantSiyah kuşüzümü
  • Siyah kuş üzümünü hatırlatan ve özellikle Darjeeling çaylarında farkedilebilir olan çok istenen demdeki lezzet
BlackishSiyahımsı
  • CTC tip kuru çaylarda görünüşteki istenen bir özellik
BlisterKabarcık
  • İlk kurutma işlemi sırasında rutubetin çok hızlı bir şekilde uzaklaştırılması sonucunda kuru çay yaprağında oluşan farkedilebilir kabarcıklanma
  • Kuru çay yaprağında kabarcıklanma sonucu oluşan kahverengi pulcuklu görünüşü açıklamak içinde kullanılır
Bloom Canlı
  • Parlak ve güzel kuru çay
  • İyi bir imalat ve yeknesaklığı ifade eder
BodyKoyu
  • Dolgun ve kuvvetli dem
BoldKaba çay
  • Büyük partikül Sınıflandırmada normalden daha büyük olan kuru çay yaprağı
BrassyMetalik
  • Yetersiz solmanın işaretidir Pirinç alaşımına benzer metalik dem tadı
BrightParlak
  • Demdeki parlaklık Tarladaki çayında imalatında iyi olduğunun göstergesi
  • Parlak renkli posa, parlak bir likör elde edileceğinin işaretidir
BriskSert
  • Canlılık
  • İmalatın iyi olduğunu işaret eder
  • Demdeki kuvvetli lezzet
BrownKahverengi
  • Genel olarak küçük yapraklardan hasıl olur Çünkü bunlar, daha az özsu ihtiva ederler ve büyük yaprakllar kadar iyi kıvrılmazlar Bu sebeple de onlar kadar siyah olmazlar
  • Kaba ve sert yaprağın da kahverengimsiliğe tesir ettiği bir hakikattir
  • İmalatta ise: sürgünün bazı kısımlarının kuruma meydana gelecek şekilde fazla solması, yegane sebeptir
BurntYanık
  • Kurutma esnasında normalin üstünde yüksek sıcaklıklara maruz kalmış çaylarda bulunan istenmeyen bir özellik
  • Yanığımsıya göre daha kötü bir yanıklık derecesi
  • Kuru çay ve demde izlenebilinir
  • Aşırı kurutma, kusurlu çay

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



C

Case - hardened Kabuklu yapı
  • Dış yüzeyi tamamen kurumuş, fakat iç yüzeyinde nemin tamamen uzaklaştırılamadığı bölgelerin yer aldığı kuru çay yaprağı
  • Genelde kurutma işlemi süresince nemin çok hızlı uzaklaştırılması nedeniyle meydana gelir
Cedarwood Sedir odunu
  • Demdeki, sedir ağacı kokusunu hatırlatan odunsu özellik
Character Karekter
  • Çayın kökeni ülkeyi ve bölgeyi tanımayı sağlayan çay deminde istenilen nitelik
Cheesy Peynirimsi
  • Genellikle uygun olmayan zamanda yapılan hasattan veya kalitesiz tahta kutulardan kaynaklanan, peyniri hatırlatan belirgin ve istenmeyen kuru çay ve demdeki özellik
Chesty Odunumsu
  • Kalitesiz kutulara konulan kuru çaylarda ve demde gözlemlenen, istenmeyen reçinemsi özellik
Choppy Dalgalı yapı
  • Parçalayıcı veya kesiciden geçirilen bazı ortodoks çayların görünüşü
  • Bu terim sıklıkla BP görünüşündeki yaprağı tanımlamak için kullanılır
Chunky
  • Çok büyük boyutta kırılmış yaprak çay
Clean Temiz
  • Kuru çayda lif, çöp hiçbir yabancı madde bulunmaması
  • Muntazam olarak derecelendirilmiş yaprak
  • Karekteri olmayan ve nötral olan çay demi
CoarseKaba
  • İmalattan kaynaklanır
  • Kuru yapraktaki sap ve/veya lif varlığından kaynaklanan istenmeyen acı dem
Cold weatherSoğuk hava
  • Dem de, soğukta üretim sonucu ortaya çıkan belirli özellikler
  • Özellikle parlak ve sert Kısmi karekter ve tada sahiptir
ColouryRenkli
  • Demdeki canlılık ve yoğunluk
CommonYaygın, sıradan
  • Özelliği az olan düşük kaliteli çay demi
ContaminatedKirlenmiş
  • Kokulu bir maddeyle temastan veya o maddeye yakın olmaktan kaynaklanan yabancı lezzete sahip çay demi
CookedPişmiş
  • Çayın bütün özellikleri yok olacak derecede yanmış dem
CopperyBakırımsı
  • Çok iyi kalitede çayı gösteren, parlak bakır renginde posa
CreamKrema
  • Likör soğumasında dem de elde edilir Kuvvetli siyah bir çay demi soğumaya bırakıldığında yavaşça bulanmaya başlar, bulanıklık zamanla kalınlaşarak bulanık bulutsu bir çökelti halini alır Bu görüntü krema olarak bilinir ve çökelti çay kreması olarak adlandırılır Krema çay deminin kalitesinin ifadesinde kullanılır, çoğunlukla çayın Pazar değerini artırır Diğer yönden endüstriyel problemlere de yol açar Instant tea imalatında eğer krema alınmazsa sprey kurutucuların deliklerini kapatır Bu problem çay kremasının fazlalığı santrifüj yolu ile çay liköründen ayrılmasıyla giderilir ancak buda çaydaki bir çok istenen karekteristik özelliğinden yok olması sonucunu doğurur (*)
* Tea Cream, A Complex Story, KSivapalan ve NHerath, Tea Research Institue of Srilanka
CrepyKıvrık
  • BOP tipi kuru çaylar için kullanılır
  • Kuru çay yaprağının kıvrılmış görüntüsü
CroppyKaliteli ürün
  • Ayırt edici karekterli, parlak ve kuvvetli özlü dem
CrushedEzilmiş
  • Düzgün olmayan ve ufalanabilir görünümü gösteren kuru çay yaprak yapısı
CurlyKıvrım, kıvrılmış
  • OP tipi çaylar için kullanılır
  • Kuru yaprağın kıvrılmış görüntüsü
  • Kıvrık görünüşlü kıvrılmış yaprak

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



D

Dark Koyu
  • Posadaki koyu mat renk, yaprak kalitesinin düşüklüğünü gösterir
Dry Kuru
  • Çay demi tadıldığında damakta oluşturduğu etki Bu etki hafifçe fırınlama, yüksek sıcaklığa bırakılma veya kavrulmuş özellikleri ile yakından ilgilidir
Dull Mat
  • Ömrü azalmış kuru çay yaprağının görünüşü
  • Dem rengindeki parlaklık ve sertlikdeki aksiklik, belirginsizlik
  • Posadaki matlık, kurutmadan kaynaklanan aşırı rutubetin belirgesidir Düşük kalitenin göstergesi olan kahverengi ve koyu yeşil renkli posa Yaprağın doğal özelliği olarak, nadiren iyi dem ile ilişkilendirilir
EEvenYeknesak
  • Kuru çayların nevi özelliğini taşıması
  • Hemen hemen eşit boyutta parçaları kapsayan ve aynı sınıf çayları içeren çay
EarthyToprağımsı
  • Depolardaki rutubetin işaretidir Toprağı hatırlatan demde istenmeyen bir tattır
EmptyBoş
  • Dolgunluğu yetersiz olan çay demi
FFibryLifli
  • Dikkate değer düzeyde sap ve lif içeren kuru çay
FineMükemmel
  • Çok yüksek kaliteli ve lezzetli çaylar
FlakyPulcuk
  • Pulsu, düz Ayası düz kuruçay yaprakları
  • Standart dışı yapraklardan üretimin göstergesidir
FlatYavan
  • Özelliği olmayan zayıf çay demi
  • Çayın eskiliği veya depolama şartları dolayısıyla olabilir
  • Çay demindeki asitlik 6,5'u geçtiğinde çaydaki burukluk azalır, yavan olarak adlandırılır
FlavourLezzet
  • Mükemmel çayların tamamen kendine özgü tat ve aroması
  • Yüksek bölgelerde yetiştirilen çaylarla bağlantılıdır
FruityMeyvemsi
  • Aşırı beklemiş karektere sahip, arzu edilmeyen bir tat
FullDolu
  • Renk, kuvvet, madde ve dolgunluğa sahip dem
FullyfiredTamamen kuru
  • Hafifçe normalin üzerinde kurutulmuş çaydan elde edilen dem
G

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



G

Geranium Itır
  • Belirli mükemmel çaylardan elde edilen demlerdeki, ıtırları hatırlatan özellik
Gone off Niteliksiz
  • Demin, yetersiz üretim veya bayatlıktan dolayı beklentilerin altında özelliklere sahip olması
Grainy Taneli
  • Sert yaprak kırıntıları ve küçük, temiz ve topaklar halindeki toz çay
Grapenutty Üzüm - fındık görünümlü
  • Üretim işlemi sırasında eşit büyüklükte topakçıklar şeklinde kıvrılmış CTC çaylar
Grassy Otumsu
  • Yetersiz solma sonucu bazı çayların deminde bulunan tat
Grey Gri
  • Tasnif aşamasında aşırı yıpranmayı ifade eder
  • Kuru çay yaprağının en çok arzu edilmeyen rengi
Green Yeşil
  • Soldurma ve fermantasyon yetersizliğinden oluşan hoş olmayan dem burukluğu
  • Posa, parlak yeşilse iyi kalite, matsa iklim veya üretimde kıvırma, oksidasyon eksikliğinin göstergesidir
Gritty İnce sert
  • Özellikle dokunulduğunda sert olan küçük kırıntı ve toz halindeki çay
HairySaçaklı, sakallı
  • Dikkate değer miktarda ince, uzun lif içeren kuru çay
HardSıkı, sert
  • Sert likör, kaliteli çayın belirtisi
HeavyAğır
  • Görünüşün aksine yığın yoğunluğu fazla olan kuru çaylar
  • Genellikle istenmeyen koyu, renkli, çok mat çay
HarshKabalık
  • Demdeki ham ve hoş olmayan, otsu tat
  • Soldurmadan kaynaklanır
High-firedAşırı kurutma
  • Aşırı kurutma ama yanık değil
Hungry
  • Kap kalitesinden yoksun çay demi
IIrregularDüzensiz
  • Sınıflandırma sonrası muntazam olmayan kötü sınıflanmış kuru çay
InkyMürekkepli
  • Keskin, kurşunumsu mürekkep tadına benzeyen oldukça metalik karekterde dem
J
JuicyÖzlü
  • Mükemmel, çok özellikli dem
LLackingYoksun
  • Özelliği ve belirgenliği olmayan çay demi
LargeGeniş
  • Sınıflamada normalden büyük olan çay yaprağı boyutu
LeafyYaprak çay
  • Sınıflandırılması için normalden daha geniş yapraklara sahip olan çay
LeggyBacaklı
  • Uzun ince yaprakları olan çay
Light
  • Düşük kalitenin göstergesidir
  • Görünüşün aksine yığın yoğunluğu az olan çaylar
  • Dem rengi ve kuvvetindeki eksiklik

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



Make Tasnifsiz
  • Üretilen tasnif edilmemiş kuru çay, yarı mamül
Malty Maltımsı
  • Karameli veya maltı andıran istenen bir özellik
Mature Olgun yaprak
  • İyi üretimin göstergesi olan tam olgunluktaki çay
Meaty Etli
  • Tamamen dolgun, koyu dem
MetallicMetalik
  • İstenmeyen keskin bakırımsı bir tat
MilledÖğütülmüş
  • Çok fazla kesilerek veya öğütülerek boyutları küçültülmüş çayın görünüşü
MintyNanemsi
  • Genelde tercih edilmeyen bazı çaylardaki nane benzeri lezzet
MouldyKüflü
  • Uygun olmayan muhafaza şartlarında gelişen küflenmiş çay lezzeti ve kokusu
MuddyBulanık
  • Mat ve çekici olmayan dem rengi
MuscatelMisket
  • Üzümlere özgü bir özellik
  • İkinci sürgün Darjeeling çaylarında belirgindir
MushyRutubetli, Lapa
  • Depolama veya ambalajdan kaynaklanan rutubet
  • Yumuşak, koyu, çekici olmayan dem
MustyKüf kokulu
  • Küflenmiş olma şüpesi olan çay demi
NNeatDüzenli
  • Nevilerin karışmama durumu
  • Muntazam görünüşte iyi yaprak
NeutralNötral
  • Herhangi bir özelliğin hissedilmediği çay demi
New seasonİlk sürüm
  • Bangladeş ve Hindistan'ın kuzeyinde erken sürgün dönemlerinde üretilen çayların özellikleri
NoseÇay kokusuNuttyFındığımsı
  • Fındığı hatırlatan istenen bir özellik
OOld Yaşlı
  • Eski çay olmasının etkisiyle ilk özelliklerini kaybetmiş çaydan elde edilen dem
Open Açık
  • Çok zayıf kıvrılmış, düz ve bükülmemiş yaprak
PPainty Boyalı
  • Sezon sonu bazı çayların demlerinde fark edilen boyaya benzer bir özellik
Papery Kağıdımsı
  • Çayın kağıda teması sonucu oluşan istenmeyen lezzet
Peachy Şeftalimsi
  • Şeftaliyi andıran mükemmel, leziz aroma
Plain Düz
  • Temiz fakat eksik karakterli dem, kısmen niteliğini yitirmiş
Pointy Sivri
  • En çok istenen sert, buruk özellik
Powdery Toz gibi
  • Çok ince hafif toz çay
Pre autumnalSonbahar öncesi
  • Hindistan'ın kuzeyinde sonbaharın ilk günlerinde üretilen çayların lezzeti
PungentBuruk
  • Burukluk, dolgunluk ve canlılığın bir arada olduğu çay Acılık hariç, damakta sertlik ve burukluk etkisi bırakan çay demi En çok istenen içim özelliği
QQualityKalite
  • İyi bir çayda bulunması istenen özelliklerin çoğu
RRaggedParçalanmış
  • Üretimi ve tasnifi iyi olmamış çay
  • Lime lime olmuş ve muntazam olmayan yaprak
RainyYağmurlu
  • Yağmur altında toplanan çaylardan elde edilen mat ve düz dem
RankKötü
  • Genelde ekşiliğin baskın olduğu istenmeyen özelliklerin bir bileşkesi
Rasping
  • Hoş olmayan otsu sert likör
RawHam
  • Acı, nahoş tat Buruk ve acı lezzetteki dem Hamlık, normal olarak noksan fermantasyon sebebiyle hasıl olur Hamlık karakteri esasen yaprağın tabiatında mevcut olabilir Eski­den, eksik solma sebebiyle meydana, geldiği zannedilmişti Hamlık derecesi, aşağıdaki tedbirlerle azaltılabilir:
  • Daha uzun solma müddeti
  • Daha yüksek sıcaklıkta soldurma
  • Daha fazla kıvırma
  • Daha uzun fermentasyon müddeti
Bununla beraber, bu gibi islah tedbirlerinin, kalitenin zararına ol­duğunu unutmamak lazımdı
Red (reddish)Kırmızı, kırmızımsı
  • Özellikle CTC ve legg-cut teknikleri ile üretilen çay yapraklarının görünüşü
RichZengin
  • Kalite ve koyuluğu çok olan olgun dem
RoughKaba
  • Çok düzensiz görünüşlü yaprak
RoundYuvarlak
  • Muntazam boyutta iyi kıvrılmış yuvarlak şekilli yaprak
  • Tam olgun dem
SSandyKumlu
  • Toz çay veya küçük yaprak kırıntılırı bulunan çay
Self-drinkingPaçalsız
  • Tüketilmeden önce bir paçal işleminin gerek olmadığı, kendine özgü damak tadı veren orjinal çay
ShellyKabuklu
  • Pulcuk veya düz yaprağa benzeyen fakat hafif kıvrımlı kabuk benzeri görünüm
ShootyMükemmel kıvrım
  • Çok iyi kıvrılmış yaprak
Silkyİpeğimsi
  • Genelde yeşil çayda kullanılır
  • Düz yüzeyli ve yumuşak yapı
SmallKüçük
  • Sınıflama için normalden daha küçük yaprak boyutu
SmokyDumanlı
  • Demde, kurutucudaki kusur nedeniyle oluşan duman kokusu ve lezzeti
SoftYumuşak
  • Çaydaki fermantasyon veya kurutmadan kaynaklanır
    Ömrü azalmış dem
SourEkşi
  • Demde istenilmeyen asit koku ve lezzet
SpicyBaharatımsı
  • Baharatı hatırlatan dem, bulaşma ile olur
SpongySüngerimsi, bayat
  • Çayın yapısını hissetmek
  • Uygun olmayan şartlarda depolanan veya eski çaylar için kullanılır
StaleBayat
  • Kokusunu kısmen veya tamamen kaybetmiş çay
    Uzun süre veya nemli şarttlar altında depolanmış çay
StalkySaplı
  • Normalden fazla sap içeren kuru çay
StewedHaşlanmış
  • Yumuşaklık ve eksiklik
  • Hatalı kurutma sonucu oluşan istenmeyen özelliğe sahip koyu dem veren çaylar
  • Yetersiz hava ve düşük sıcaklıktan kaynaklanır
StrengthKuvvetli
  • Koyu
  • Güçlü çay özelliklerine sahip bir dem
  • Çok istenmesine karşın belli lezetteki çaylar için gerekli olmayan bir özellik
StylishGösterişli
  • Çok iyi üretilmiş ve görünüşü çok iyi olan kuru çay
SweatyTerli
  • Kötü üretilen çayların deminde teri andıran hoş olmayan lezzet

Alıntı Yaparak Cevapla

Çay Tadım Sözlüğü

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çay Tadım Sözlüğü



TaintYabancı koku, bozuk
  • Kuru çaya özgün olmayan koku
  • Demde anlaşılan depolamada sinen hoş olmayan yağ, sarımsak vb kokular
TarryDuman kokusu
  • Bazı yabancı çayların posadaki duman kokusu
ThickKoyu
  • Kuvvetli, güzel, içeriği zengin, fakat kuvvetli olması gerekmeyen dem
Thinİnce, zayıf
  • Koyuluğunu ve kuvvetini kısmen yitirmiş çay demi
TinnyTenekemsi
  • Tenekelerde muhafaza edilen çaylarda oluşan bozuk lezzet
TippsTomurcuklar
  • "Tip" terimi, çayın tomurcuktan hasıl olan kısmını tarif e­tmede kullanılır Tipin meydana gelmesi için, tomurcuk üzerinde tüylerin mevcut olması lazımdır Özsu tüyler üzerinde tutunur ve tomurcukta mevcut tüy miktarı "tip” rengini tayin eder Özel gelişme şartları neticesinde olduğu gibi, tomurcukta esasen tüy yoksa veya tüy mevcut fakat kaba muamele icra edilecek olursa "tip" elde edilemez
  • Tipin rengi altın, gümüşi, gri veya siyah olabilir
  • Altın Renkli Tip (Altınbaş) : Portakal rengindedir Tomurcuklar üzerinde fazla miktarda tüy olduğu zaman ve imalat çok dikkatle icra edildiği taktirde meydana gelir Azami rengi hasıl etmek için, yaprak ihtimamlı olarak muameleye tabi tutulmalı, solma iyi olmalı ve kıvırma çok şiddetli yapılmamalıdır
  • Gümüş Renkli Tip : Bu, umumiyetle şiddetli solma veya gayet hafif kıvırma neticesinde tüyler usare ile kifayetsiz olarak örtüldüğü zaman meydana gelir
  • Gri Tip : Başlıca sebebi, tasnif esnasında meydana gelen ha­ sardır Bu, tüylerin şiddetli kıvırmadan zarar görmesi suretiyle de hasıl olabilir Kalan tüylerin bir kısmından altınbaş meydana gelir ve bunların siyah renkle karışması neticesinde genel manzara göze gri gözükür
  • Siyah Tip: Bunun tefriki, hemen hemen imkansızdır Sebebi, fazla kurutma değildir Bu, tamamen, tomurcuk üzerinde tüylerin mevcut olmamasından ileri gelir
TippyTomurcuklu
  • Dikkate değer miktarda uç yaprak içeren kuruçay
TiredYorgun
  • Biraz yavan hale gelmiş çay demi
ToastyKızarmış
  • Kısmen aşırı kurutulmuş çay
  • Bazı Darjeeling çaylarında istenen özellik
TwistedBükülmüş
  • Çok iyi soldurulmuş ve kıvrılmış ortodoks yöntemiyle elde edilen çay
UUnevenKarışık
  • Farklı sınıflardaki çayı birarada bulunduran ve oldukça kötü ayrıştırılmış kuru çaya has görünüş
  • Posada, farklı renklerin bulunduğu istenmeyen bir özellik
WWashySulu
  • İnce, sulu ve özelliği az olan çay demi
WeatheryHavalı
  • Çok rutubetli havada üretilen çayların deminde arasıra olan yumuşak ve hoş olmayan özellik
Weedy
Yabancı otlu
  • Lahana kokusu
  • İstenmeyen tat
Well-made
İyi üretim
  • Rengi, boyutu ve yapısı muntazam fakat her zaman kaliteli anlamına gelmeyen kuru çay
WildYabani
  • Sezon sonu çaylarda fark edilebilen özellik
WineyŞarabımsı
  • Yabani ve meyvemsi arasında arzu edilmeyen lezzet
WiryTel gibi
  • İyi kıvrımlı yaprak
  • İnce, uzun tipliler için kullanılır
  • Çok fazla bükülmüş, görünüşü ince bütün haldeki çay yaprakları
WoodyOdunumsu
  • Soldurmadan kaynaklanan otsu, samanımsı tat

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.