|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antioksidan, doğal, için, kanserden, korunmak |
![]() |
Kanserden Korunmak İçin Doğal Antioksidan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserden Korunmak İçin Doğal AntioksidanKanserden korunmak için doğal antioksidan Hücelerinizi korumak için avuç avuç vitamin hapı yutmak yerine, bol bol sebze ve meyve yemelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Houston'da faaliyet gösteren M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HÜCRELERİ BOZUYOR Serbest radikaller, vücudun normal metabolik faaliyetleri sırasında ortaya çıkan ve hücrelere saldırarak yapılarını bozan moleküllerdir ![]() ![]() ![]() ![]() KORUYUCU ETKİSİ VAR Antioksidan takviyeleri ile ilgili klinik deneylerin belirsiz olduğuna dikkat çeken Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAĞLIKLI OLMAYI VE KALMAYI SAĞLARLAR POLİFENOL: Polifenoller, insan vücudunda oluşan serbest radikalleri temizleme kabiliyetine sahiptir ![]() ![]() ![]() LİKOPEN: Domates ve domatesli ürünlerde yoğun olarak bulunan likopen, sağlık açısından mucizevi madde olarak tanımlanıyor ![]() ![]() LUTEIN: Bilimsel çalışmalar, Lutein'in göz ve cilt için çok yararlı olduğunu göstermektedir ![]() ![]() ![]() RESVERATROL: Kalp ve damar sağlığı üzerinde etkili olan ve yaşlanmayı geciktirdiği varsayılan resveratrol; üzüm, kızılcık, yaban mersini ve yer fıstığında yer alır ![]() GLUCOSINOLATES: Kansere karşı etkili olduğu bilinen bu antioksidan; turpgiller familyasından suteresi, brokoli, kabak, karnabahar, Brüksel lahanası ve kıvırcık lahanada var ![]() ZİNDELİK KAYNAKLARI Antioksidan bazlı vitamin ve mineral içeren yiyecekler şöyle sıralanıyor: BETA-KAROTEN: Genellikle turuncu renkteki tatlı patates, havuç, bal kabağı ve mango gibi yiyeceklerde görülür ![]() ![]() SELENYUM: Güçlü bir antioksidan olan selenyum ton balığında bol miktarda bulunur ![]() VİTAMİN A: Ispanak gibi geniş yapraklı yeşillikler, havuç ve kavunda bulunur ![]() VİTAMİN C: Portakal, greyfurt gibi turunçgillerde, yeşil ve kırmızıbiber, kivi, brokoli ve çilekte bulunur ![]() VİTAMİN E: Hücreleni yenileyen özelliğiyle tanınan E vitamini; buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, salça ile domates püresi gibi pişmiş domateste var ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|