|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
etsetik, kanseri, meme, tedavisinden, yaptırmak |
![]() |
Meme Kanseri Tedavisinden Sonra Etsetik Yaptırmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meme Kanseri Tedavisinden Sonra Etsetik YaptırmakMeme kanseri tedavisinden sonra etsetik yaptırmak Ameliyatlarda simetriyi sağlamak amacı ile iki memeyi de mutlaka şekillendiklerini söyleyen Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlardan meme estetiği yapmadan önce, mutlaka meme kontrolü yaptırmalarını istiyor musunuz? Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ESTETİK FARKI VAR! Meme estetiği için gelip de göğsündeki kitleden dolayı kanser teşhisi koyduğunuz hastanız oldu mu? Meme küçültme ameliyatlarında çıkardığımız parçaları, mutlaka patolojik incelemeye gönderiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Sizce kanser olmuş kadınlar için en sağlıklı meme estetiği hangisidir? Meme kanseri sonrası meme onarımı yapılırken, seçilebilecek yöntemler hastaya göre değişir ![]() ![]() ![]() EKİP KARARI Kanser ameliyatından hemen sonra estetik yapmak daha mı iyi oluyor? Meme alınırken aynı ameliyatla memenin yeniden oluşturulması, en çok istenen durumdur ![]() ![]() ![]() ![]() Meme kanseri olmuş bir kadının memesini genel cerrahi uzmanı alıyor ![]() Meme kanseri konusunda uzman genel cerrahlar, son derece iyi tekniklerle kanserli dokuyu çıkarıyorlar ![]() ![]() ![]() Hasta, estetik ameliyat olmayı ve yeni bir meme yaptırmayı istiyorsa, buna hangi doktorlar karar veriyor? Genel cerrahlar, onkologlar ve plastik cerrahlar olarak biz toplanıp hastanın durumuna göre birlikte karar veriyoruz ![]() HASTA KENDİNİ BIRAKMAMALI! Kanserli bir kadına, meme estetiği yaptığınız zaman eskisinden de güzel bir memeye kavuşması mümkün mü? Meme onarımının estetik sonucu; kanserin evresine, meme alındıktan sonra kalan dokuların durumuna ve radyoterapi uygulanıp uygulanmamasına göre değişir ![]() ![]() ![]() ![]() Operasyondan sonra göğsü alınan kadınlar mı size geliyor yoksa siz mi onları ikna ediyorsunuz? Aslında hastalar, kendileri talep etmeli ama zaman zaman bizim de sorduğumuz oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KANSER OLDUKTAN SONRA GÖĞSÜME DÖVME YAPTIRDIM 58 yaşındaki S ![]() ![]() ![]() Ne zaman öğrendiniz kanser olduğunuzu? 2002 yılında, 50 yaşındayken göğüs kanseri oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EKSİK HİSSETTİM Neler hissettiniz göğsünüz alındığında? Göğsünün alınması bir kadında nasıl bir travmaya yol açıyor? Hayattan kopuyorsun, Azrail beni bekliyormuş gibi geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarınız, eşiniz nasıl karşıladı bu yaşadıklarınızı, size destek oldular mı? Çocuklarım zaten doktor oldukları için her zaman başucumdaydılar ![]() ![]() ![]() HER ŞEYE ALINIRDIM Estetik yaptırmaya nasıl karar verdiniz? Estetik yaptırmayı her şeyden önce kendim için istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşiniz sizi şimdi nasıl buluyor? Estetik yaptırdıktan sonra tekrar beni beğendiğini hissettim ![]() ![]() 13 AMELİYAT GEÇİRDİ! BİRİNCİ AMELİYAT: Karın ve göbeğin altında kalan kısım, damarlar korunarak, damarlarıyla birlikte alındı ![]() Göğüs kafesinden bir kaburga çıkarıldı ![]() ![]() Mikro-cerrahi ile göğüs kafesinin altındaki damarlar ile karın dokusuna ait olan damarlar birleştirildi ![]() Sol meme dokusu şekillendirildi ![]() Karından doku alındığı için, estetik karın germe ameliyatı yapılarak kapatıldı ![]() ![]() İKİNCİ AMELİYAT: Sağ ve sol göğüs arasında simetri sağlanması için sol göğse de estetik yapıldı ![]() ![]() ![]() Karındaki ve 'love handle' denilen bel kısmındaki fazla yağ dokusu alındı ![]() ![]() ![]() ÜÇÜNCÜ AMELİYAT: Sağ göğse, lokal anestezi ile meme başı yapıldı ![]() DÖRDÜNCÜ AMELİYAT: Solunum problemi ve kemik eğriliği nedeniyle burna da estetik yapıldı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|