Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Başlamalı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuvalet Eğitimi Ne Zaman BaşlamalıTuvalet eğitimi ne zaman başlamalı Tuvalet eğitimi için üç yaş iyidir * Üç yaşındaki kızımın altını bezliyorum Son zamanlarda bezden rahatsız olduğunu göstermeye başladı Acaba tuvalet eğitimine başlamalı mıyım? (ST/Ordu) Öncelikli olarak çocuğun fizyolojik ve psikolojik olarak tuvalet eğitimi almaya hazır hale gelmesi gerekir Tuvalet ihtiyacını ifade eden sözel ya da işaretsel tepkiler vermesi, bezlenmenin artık onu rahatsız etmesi, yürümeye ve kısmen bağımsız harekete geçmesi; gerekli ön koşullar olarak sıralanabilir Tuvalet eğitiminin, 2-3 yaş döneminde verilmesini öneriyoruz Bu eğitim verilirken kesinlikle zorlama yapılmaması, aksine tuvalet olayının sevimli hale getirilerek teşvik edilmesi gerekir Öncelikli olarak şirin, çocuğunuzun sevebileceği bir lazımlık alarak tuvalet eğitimine başlamanızı öneririz Yapınca ödüllendirin Vücut saati izlenerek ne sıklıkta tuvalet ihtiyacı duyduğu belirlenip, çocuk bu saatlerde teşvik edilmeli, her yaptığında da mutlaka ödüllendirilmelidir Yavaş yavaş klozete geçiş sağlanarak tuvalet eğitimi aşamalı olarak tamamlanmalıdır Tuvalet eğitimi sorunu yaşayan çocuklarda ebeveyn mutlaka yardım almalıdır Zorlamalar ileride tamir edilemez sorunlara neden olabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|