Felçden Korunmak İçin Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Felçden Korunmak İçin Ne Yapmalıyım

Felçden korunmak için ne yapmalıyım

Ailemde felç geçiren çok akrabam var Ben de uykuda felç geçirmekten korkuyorum Bu düşünce beni kahrediyor Kendimi korumak için ne yapayım? SB/Kars

İnme vakaları uykuda oluyorYakın zamanda yaklaşık iki bin kişiyi inceleyen yeni bir araştırma; her yedi inmeden birinin gece uykuda gerçekleştiğini gösterdi Bu durum inme-felç durumunun fark edilmesini güçleştiriyor ve tedaviyi geciktiriyor

YÜZÜNÜZ SARKARSA
Özellikle damar tıkanıklığına bağlı inmelerde, tedavinin olabildiğince hızlı olması hayati önem taşıyor Bu nedenle uyandığınızda, gülümserken zorluk çekiyor veya yüzünüzün bir tarafında sarkma yaşıyorsanız bu belirtileri yabana atmayın Kollarınızı kaldıramıyor ya da kaldırdığınız zaman tek kolunuz istem dışı aşağı iniyorsa; konuşmakta zorlanıyorsanız acilen bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız Bu belirtilere ani görme sorunları, vücudun tek veya çift tarafında meydana gelen güçsüzlüğü de ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com