İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..?Ağustos ramazan ayında hafif bir mide yanması ile genel cerrahiye gitmiştim ve endoskopi ile alınan biopside az sayıda helicobacter pylori (H ![]() ![]() k set ile yok etmeyi başardık![]() )yaygın komplet tip intestinal hafif orta dysplazi tanı ise: yaygın intestinal metaplazi ve hafif orta dysplazi içeren ÇOK İLERİ DERECEDE KRONİK ANTRAL GASTRİT idi ![]() şubat gibi bir defa daha endoskopi yaptırmayı düşünüyorum![]() ( 6 ayda bir kontrol düşünüyorum)İyileşememe veya iyileşebilme yüzdesi nedir ( Bir de endoskopi yaptırmanın da ayrıca bir tehlike oluşturabileceğini duydum ![]() ne kadar doğrudur acaba??tecrübelerinize ihtiyacım var ![]() teşekkürler![]()
|
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..?Netten bulduğum tedavisi ![]() ![]() GASTRİT NASIL TEDAVİ EDİLİR? Gastritin tedavisi sebebe göre yapılır Çoğu zaman mide asidinin azaltılması şikayetlerin hafiflemesini sağlar HP pozitif bulunan olgularda bakterinin temizlenmesine yönelik en az iki antibiyotik içeren 1 veya iki haftalık tedavi kürleri uygulanır Aspirin ve antiromatizmal ilaçlar kullanan hastalarda bu ilaçların kesilmesi ve / veya kullanım gerekliliğinin gözden geçirilmesi uygun olur Daha özel gastrit tiplerinde ve komplikasyon gelişen vakalarda sebebe ve ortaya çıkan komplikasyonlara yönelik tedavi yöntemleri uygulanır
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..?Çok teşekkürler ilginiz için ![]() ![]() durum vahim mi ? yoksa iyileşebilir mi![]() ?
|
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..?O kadarını bilemiyeceğim uzman birisi değilim İnşallah kısa zamanda iyileşirsiniz![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İntestinal Metaplazi Ve Displazi ..?teşekkürler |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |